Film/TV
0

Novi film o Harryju Potteru u kinima 15. jula

Sarajevo-x.com
Filmski čarobnjak Harry Potter i njegovi prijatelji na velika platna stižu par dana ranije, prenosi AP.

'Harry Potter and the Half-Blood Prince', novi fil o avanturama dječaka-čarobnjaka Harryja Pottera u kina stiže 15. jula, nekoliko dana ranije nego što je planirano.

Mnogi kritičari su ovo ocijenili kao promišljen potez jer zbog velike navale ljetnih hitova u kina širom SAD-a, premijera omiljenog Pottera bi trebala započeti prije vikenda.

'Djeca su tad većinom na ljetnom raspustu, tako da mislim da publika neće izostati iako premijera filma "Harry Potter and the Half-Blood Prince" nije zakazana za vikend', rekao je direktor Warner Brosa, Dan Fellman.

I prošli film o Harry Potteru, 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', u kina je stigao priej vikenda što se pokazalo odličnim potezom.

U novom nastavku filma o Harryju Potteru glumi ista glumačka postava. Glumac Daniel Radcliffe kao Harry te Emma Watson i Rupert Grint kao njegovi najbolji prijatelji. Film 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' je šesta ekranizacija knjiga poznate britanske književnice J.K. Rowling koja je zahvaljujući velikoj popularnosti svog junaka u samo pet godina postala multimilionerka.