Come Inside My Mind
4

Novi dokumentarac o Robinu Williamsu otkriva njegovu ovisnost o komediji

Klix.ba
Prekomjerno uzimanje opojnih sredstava dovelo je Robina Williamsa do teške ovisnosti i depresije, ali manje poznata ovisnost legendarnog glumca bila je i komedija, što otkriva novi dokumentarac o njemu pod nazivom "Come Inside My Mind".

Novi dokumentarni film o životu i djelu Robina Williamsa režirala je Marina Zenovich, a on donosi dvosatni pogled na psihičko stanje glumca kroz arhivske snimke, analize i intervjue s njegovom porodicom i prijateljima.

Kroz dokumentarac HBO-a prikazano je kako je Williams, koji je počinio samoubistvo u augustu 2014. godine, posvetio svoje 63 godine života nasmijavanju drugih ljudi i dao svoj veliki doprinos komediji.

Williams je svoju strast za komedijom opisivao kao nešto na šta je bio gotovo prisiljen.

"Mislim da se dešava stvarno nevjerovatna navala emocija kad pronađete nešto novo i spontano. Mislim da to nagrađuje mozak s malo endorfina", kazao je Williams u jednom intervjuu čiji dijelovi su, između ostalog, prikazani u novom dokumentarcu HBO-a.

"Come Inside My Mind" sadrži mnogo neobjavljenih i neviđenih snimki te gledaoce vodi kroz cijeli Robinov život i karijeru. U filmu su prikazani i detaljni intervjui osoba koje su bile veoma privržene originalnom komičaru, kao što su Billy Crystal, Eric Idle, Whoopi Goldberg, David Letterman, Steve Martin, Pam Dawber te Zak Williams.

Dokumentarac je većim dijelom ispričan riječima samog Williamsa i otkriva šta je glumca potaknulo da s cijelim svijetom podijeli kreativne likove iz svoje glave.

"Come Inside my Mind" premijerno je prikazan na HBO prije nekoliko dana.