Potvrđeno
0

Nova TV zabranila emitovanje u BiH!

Sarajevo-x.com
Hrvatska TV kuća Nova TV donijela je danas odluku o hitnoj zabrani emitovanja svog programa na području Bosne i Hercegovine, koju je poslala svim nadležnim agencijama i kablovskim operaterima u našoj zemlji, potvrdila je za Sarajevo-x.com Amela Odobašić, glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Odluku Nove TV prenosimo u cijelosti:

"Poštovani kabelski operateri u BiH,

Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se trenutačno zabranjuje re-emitiranje cjelokupnog programa Nove TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.

Upućujemo zamolbu Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP) i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) da se programski sadržaj Nove TV u distribuciji programa putem satelita obavezno i u potpunosti blokira za re-emitiranjena području BiH u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Republike Hrvatske. Svaki drugi postupak re-emitiranja programa bilo kojim drugim načinom (dekodiranjem, downlinkom) smatramo povredom zakonskih autorskih prava.

Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program Nova TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.

Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa Nova TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske,

Uvažavajući postupanje po nalogu za trenutačnu obustavu svake daljnje distribucije programskog sadržaja Nove TV", navodi se u odluci Nove TV.