Nova TV se oglasila: FTV je sa našeg servera skinula pogrešnu emisiju

Klix.ba
25.12.2012. u 14:04
577
56
Nova TV se oglasila: FTV je sa našeg servera skinula pogrešnu emisiju
577
Nova TV se oglasila: FTV je sa našeg servera skinula pogrešnu emisiju
Nakon što je završnica kulinarskog showa Masterchef izazvala pravu pometnju i zbunila gledatelje, koji nisu znali da li je pobjednik Nikola Lesar ili Marko Palfi, konačno se oglasila Nova TV.
U finalnoj emisiji Masterchefa gledatelji su dobili dva različita pobjednika, Nikolu u epizodi emitiranoj na Novoj TV i Marka u onoj koju su gledali gledatelji Federalne TV.

Slučaj je izazvao pravu pometnju među fanovima showa koji su zahtijevali objašnjenje Nove TV, koje je konačno i stiglo.

"Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje i odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

"FTV: Skinuli smo jedinu dostupnu verziju finala"

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana pogrešna emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 emitirati finalnu emisiju Masterchefa", stoji u saopćenju Nove TV.

Nakon što je hrvatska televizija krivicu prebacila na kolege u BiH, oglasila se ponovno Federalna televizija.

"Mi smo sa servera u trenutku prije emitiranja skinuli jedinu dostupnu kompletiranu verziju finala", kažu za Klix.ba iz press službe Federalne televizije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: