Službeno saopštenje
0

Nova TV se izvinila zbog propusta: Obje televizije su krive

Klix.ba
Nakon što je završnica kulinarskog showa Masterchef izazvala pravu pometnju i zbunila gledatelje, koji nisu znali da li je pobjednik Nikola Lesar (Nova TV) ili Marko Palfi (FTV), danas je stiglo još jedno saopštenje iz Nova TV.

Nakon interne kontrole oko emitiranja završne emisije Masterchefa na Federalnoj televiziji, ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obje televizije. Jedini motiv zbog kojeg su snimljene dvije verzije završnice Masterchefa je činjenica da je na projektu koji je snimljen još u aprilu radilo 70 ljudi i da smo na taj način željeli zaštititi informaciju o pobjedniku Masterchefa, stoji u saopštenju Nove TV.

Istragom smo zaključili da nadležna služba Nove TV nije poduzela sve mjere sigurnosti kako emisija, koja je služila isključivo u svrhu zaštite identiteta pobjednika, ne bi bila dostupna za preuzimanje, dodaju u saopštenju.

S druge pak strane, Federalna televizija, iz sistema je preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa. Nova TV se izvinjava svojim gledateljima. Svim profesionalnim naporima trudit ćemo se da opravdamo povjerenje gledatelja, stoji na kraju saopštenja.