Film/TV
0

Nova turska serija na OBN-u

Sarajevo-x.com
OBN televizija je svim ljubiteljima turskih serija osigurala novu televizijsku poslasticu, od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 22 sata.

Inspirirana istoimenom novelom poznatog turskog pisca Rešata Nurija Guntekina, novi hit s Dalekog istoka, nam donosi priču o stalnoj borbi odanosti i ambicije, etike i ljubavi između dvoje mladih koji su slično odgojeni, ali u različitim sredinama.

Priča prati četiri glavna lika, Kenana, Lamiju, Cemila i Cavidan te njihove međusobne odnose koji se razvijaju kroz životne uspjehe i tragedije. Kenan je talentirani muzičar koji se svim silama borio da prevaziđe emocionalnu bol izazvanu teškim i siromašnim djetinjstvom. Osjeća se nedostojnim Lamije, svoje prve ljubavi te žrtvuje njihovu vezu i odlazi u inozemstvo. Usredotočuje se na karijeru i postaje slavni violinist. Lamija je mlada djevojka koja nakon smrti roditelja živi s rođacima.

Oni joj pružaju hranu i sklonište, ali je tretiraju kao sluškinju. Iako čini sve da im ugodi oni je pokušavaju udati, protiv njene volje, za jednog od njihovih rođaka. Kada se Kenan i Lamija sretnu, odmah osjete jaku emocionalnu i fizičku privlačnost. Međutim, Kenan potiskuje svoju ljubav zbog Lamijinog društvenog položaja i štete koju bi ta veza mogla uzrokovati njegovom ugledu. On čini sve da joj pomogne i zaštiti je, ali bez priznavanja svojih dubokih osjećaja prema njoj.

Koliko jaka ljubav mora biti da bi se oduprla zlu, ljubomori i nepravdi pogledajte u novoj ljubavnoj priči, u seriji "Od usana do srca", samo na OBN televiziji.