Po istinitom događaju
29

Nova Netflixova serija rasplakala milione: Emocionalno me uništilo, srce mi je slomljeno

D. J.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Prije nekoliko dana na Netflixu je izašla nova serija "From Scratch"

Za ljubitelje Italije, ljubavnih priča, hrane, ali i za one koji se vole dobro isplakati, ovo je idealna serija.

"From Scratch" je romantična drama o međukulturalnoj ljubavnoj priči američke studentice umjetnosti i italijanskog kuhara. Serija prati živote para dok doživljavaju negativne i pozitivne strane svoje romanse.

Amerikanka Amy koju glumi Zoe Saldana, dok studira u Italiji upoznaje sicilijanskog kuhara po imenu Lino kojeg je utjelovio Eugenio Mastrandrea.

Kada su trebali proživjeti najljepše trenutke kao par, Lino sazna da ima rak. Par se mora pomiriti s porodicom i prebroditi teške mjesece i godine suočeni s neminovnim gubitkom.

Gledatelji su oduševljeni serijom, a neki čak priznaju da nemaju hrabrosti pogledati zadnju epizodu.

"'From Scratch" na Netflixu bez sumnje je najbolja serija koju sam gledala ove godine. Smijala sam se, smješkala i plakala. Toplo je preporučujem. 10/10", "Počeo gledati 'From Scratch" na Netflixu misleći da je to serija o hrani ili nečemu i sada mi je srce slomljeno i nijedan dio mene nije bio spreman za to", "Nisam očekivala da će me 'From Scratch' na Netflixu emocionalno uništiti... a čak se temelji na istinitoj priči", samo su neke od reakcija.

Zanimljivo je da je Zoe Saldana u stvarnom životu u braku s Italijanom.

"Činjenica da bih se naglas nasmijala na sve stvari kroz koje je ona, kao žena koja nije Italijanka, koja se udala za tipičnog Italijana, prošla; to je za mene svakodnevno. To je saga koja nikad ne prestaje, koju volim. Naučila sam da prihvatim mnogo toga”, objasnila je glumica nakon snimanja serije.