Premijera u Cannesu
15

Nova HBO-ova serija razočarala kritičare: Gadno, brutalno i mnogo gore nego ste očekivali

N. O.
The Weeknd i Lily Rose Depp na premijeri serije u Cannesu (Foto: EPA-EFE)
The Weeknd i Lily Rose Depp na premijeri serije u Cannesu (Foto: EPA-EFE)
Televizijski kritičari su prvi put pogledali novu HBO-ovu dramu "Idol" u kojoj glumi i The Weeknd na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, međutim, dvije epizode dobile su prilično loše recenzije.
U seriji, The Weeknd glumi Tedrosa, upravitelja noćnog kluba i kultnog vođu koji baca čaroliju na pop zvijezdu po imenu Jocelyn, koju glumi Lily-Rose Depp.

Prve dvije epizode su u ponedjeljak u Cannesu izazvale petominutne ovacije, prema Varietyju , ali do sada je serija dobila samo 14 posto Tomatometer ocjene na Rotten Tomatoesu - goru ocjenu čak i od filma "Pedeset nijansi sive".

"Dvostruka doza koja je prikazana na festivalu djelovala je gadno, brutalno, mnogo duže nego što jeste, i mnogo gore nego što biste očekivali", naveo je recenzent filma Rolling Stonea David Fear.

"Zamijenio je bijedu za dubinu, grube karikature za oštru satiru, toksičnost za složenost, snimke bradavica za prisustvo na ekranu", dodao je.

Rolling Stone je ranije izvijestio da je produkcija “Idola” bila opterećena kašnjenjima te ponovljenim pisanjem i snimanjem nakon što je rediteljica Amy Seimetz napustila projekt. Sam Levinson preuzeo je projekat i odbacio njenu viziju.

Peter Debruge iz Varietyja kaže da scenario "izgleda sračunat da prevari publiku da misli da promatra kako funkcionira Hollywood kada se toliko toga svodi na bezobrazne klišeje izvučene iz romana Sidneya Sheldona i meke pornografije".

U seriji "Idol" - kojeg su zajedno kreirali The Weeknd, Levinson i Reza Fahim - također glume Troye Sivan, Dan Levy, Da'Vine Joy Randolph, Eli Roth, Hari Nef, Jane Adams, Jennie Ruby Jane, Mike Dean, Moses Sumney , Rachel Sennott, Ramsey, Suzanna Son i Hank Azaria.