Disneyjeva fantazija
3

Nova avantura "A Wrinkle in Time International" vodi nas u čarobni svijet

Klix.ba
Disney donosi novu čarobnu priču "A Wrinkle in Time International" čija radnja se zasniva na istoimenoj knjizi spisateljice Madeleine L’Engle.

Film donosi priču o mladoj djevojci Meg Murry (Storm Reid) koja ide u potragu za svojim ocem preko interdimenzionalnog putovanja. Na ovom putovanju ona ima tri nebeska vodiča i otkriva nam da snaga proizilazi iz prihvatanja individualnosti.

Novi trailer za film fokusiran je na Meg koja se suočava s brojnim problemima u školi nakon što njen otac Alexander misteriozno nestane. Također, kroz najavu za film možemo vidjeti čarobni svijet u kojem se odvija radnja.

Režiju za film potpisuje Ava DuVernay, a na scenariju su zajedno radile spisateljica Madeleine L'Engle i Jennifer Lee koja je poznata po produciranju izvanrednih Disneyjevih filmova kao što su "Frozen", "Wreck-It Ralph" ili "Zootopia".

Pored simpatične Reid, u filmu glume još i Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw, Chris Pine, Zach Galifianakis, Bellamy Young, Rowan Blanchard i mnogi drugi.

"A Wrinkle in Time International" premijerno će se početi prikazivati u kinima 9. marta naredne godine.