Film/TV
0

Nominacije za Emmy nagrade

Sarajevo-x.com
Svečano predstavljanje nominiranih serija
Svečano predstavljanje nominiranih serija
Serija "Grey's Anatomy" je dobila 11 nominacija, dok je "24" nominirana u 12 kategorija, čime je postala serija sa najviše nominacija u iščekivanju dodjele Emmy nagrada. Obje serije će se takmičiti za nagradu najbolje drame.

Nova bolnička drama koju producira ABC, "Grey's Anatomy", pridružila se već poznatoj seriji "24" koju producira Fox Company. Prema novim pravilima za Emmy nominacije, podržava se nominiranje novih TV projekata u utrci za najprestižniju američku TV nagradu.

Obje serije će se takmičiti za naslov najbolje drame, koji već duže vremena osvajaju popularna krimi-serija "The Sopranos" i politički triler "The West Wing".

U kategoriji za najbolju komediju, nominirani su " Curb Your Enthusiasm" kako i hit serija " Two and a Half Men" koja uživa rejting najgledanijeg sitkoma.

U kategoriji najsmješnijih serija, takmičit će se bolnička komedija "Scrubs" i satirična priča o poslovnom svijetu, "The Office", koja je zapravo adaptacija poznate britanske serije sa istim nazivom.

Emmy nagrade uručuje godišnje američka Akademija za televizijsku umjetnost i nauku, a ove godine će se svečana ceremonija održati 27. augusta u Los Angelesu.