Film/TV
0

Njemačka vojska zabranila Cruiseov film

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemačka vojska zabranila je slavnom glumcu Tomu Cruisu snimanje njegovog novog filma na područjima koja pripadaju Bundeswehru (njemačka vojska) zato što je glumac pripadnik Scientološke crkve. Tom je u protekloj sedmici obilazio lokacije u Berlinu tražeći pravo mjesto za početak snimanja.

Scientologija u Njemačkoj nije priznata kao religija, a tamošnja vlada vjeruje da se radi o kontraverznoj organizaciji koja se deklariše kao religija kako bi zaradila što više novca od dobrovoljnih prihoda svojih sljedbenika.

Slavni glumac i pripadnik Scientološke crkve, Tom Cruise ovoga ljeta u Njemačkoj počinje snimati film "Valkyrie" u kojem tumači lik Clausa von Stauffenberga - čovjeka koji je pokušao ubiti Adolfa Hitlera tokom Drugog svjetskog rata.

"Nećemo dozvoliti da snimaju na području koje je u vlasništvu vojske zato što Tom Cruise igra ulogu Stauffenberga. Tom je javno govorio o svome pripadništvu Scientološkoj crkvi, a mi to ne odobravamo. Njemačka želi da se na častan i seriozan način predstave događanja iz 1944. godine", izjavio je za AP glasnogovornik Bundeswehra Harald Kammerbauer.