Film/TV
0

Njemačka kritika nemilosrdna prema parodiji na Hitlerov život

Sarajevo-x.com
Kritike širom Njemačke su započele negativnu kampanju protiv novog filma-parodije koji je fokusiran na bivšeg nacističkog lidera Adolfa Hitlera.

Njemački magazin Der Spiegel izvještava da je mnogo njemačkih građana "psihički" spremno za komediju baziranu na životu ovog nacističkog vođe.

Kritika je pak veoma negativno ocijenila prva prikazivanja filma Danija Levya "Mein Fuehrer – Uistinu najistinitija istina o Adolfu Hitleru".

Radnja je smještena u 1944. godinu, a film prikazuje Hitlera kao narkomana koji želi pokoriti svijet kako bi se iskupio za izopačenu vezu koju je imao sa svojim ocem.

U magazinu Germany's World o ovom filmu piše: ''Film je nesretna mješavina naivnosti, dramaturške nesposobnosti i totalno neumjesne suosjećajnosti. Levy je uspio da prikazujući ove groteskne značajke Hitlera učini razumljivijim, tako da neko može reći: Pa u redu, život Hitlera nije ni bio lak''.

Der Spiegel je naveo da se film fokusira na izrugivanju bivšeg nacističkog vođe kroz seriju vizuelnih gegova i šala, koje je većina kritičara ocijenila ka nimalo smiješnim i koje daju opravdanje za Hitlerovo samoubilačko ponašanje.