Film/TV
0

Ništa od najavljenog snimanja filma o Aleksandru Makedonskom

NINA
Baz Luhrmann
Baz Luhrmann
Australski redatelj Baz Luhrmann, poznat po režiji filma Moulin Rouge, odustao je od najavljenog snimanja filma o Aleksandru Makedonskom, tvrdi glumica Nicole Kidman.

Kako se može pročitati na Internetu, Kidmanova, dobitnica Oscara, trebalo je da u filmu igra ulogu Olimpije, Aleksandrove majke, dok je glavna uloga velikog osvajača bila namijenjena Leonardu Di Capriju.

Luhrman je 2003. objavio da će zbog rada na drugim projektima snimanje tog filma biti odgođeno za 2006. Film "Aleksandar" s istom tematikom u režiji Olivera Stonea, a u kojem glavne uloge tumače Angelina Jolie i Colin Farrel, pojavit će se u američkim kinima u novembru.

Na pitanje kanadskog lista Star namjerava li reditelj filma Moulin Rouge nastaviti rad na tom projektu, Kidmanova je kratko odgovorila: "Ne."

Kada joj je rečeno da su mnogi obožavatelji s nestrpljenjem očekivali da usporede dva filma, Stoneov i Luhrmanov, kao i da ih je zanimalo kakav će biti Lurhmanov pristup istoj priči, ona je rekla: "To je i mene zanimalo."