{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Niskobudžetni horor "Časna" najgledaniji film proteklog vikenda u svjetskim kinima

9.9.2018. u 22:14
284
60
Niskobudžetni horor "Časna" najgledaniji film proteklog vikenda u svjetskim kinima
284
 
Horor film "Časna" nakon prvog vikenda prikazivanja širom svijeta zaradio je ukupno 131 miliona dolara i našao se prvi na listi filmova koji su najviše zaradili na kino blagajnama.
Glumci Demian Bichir i Taissa Farmiga u ulogama svećenika i časne sestre poslani su da se suoče s demonskom časnom. Širom SAD-a film je zaradio 53,5 miliona, a širom svijeta 77,5 miliona dolara. Film je imao budžet od 22 miliona dolar, tako da su investitori itekako vratili uloženi novac. Petim filmom franšiza "Conjuring" je postala ubjedljivi pobjednik prvih vikenda prikazivanja.

Trenutno se prikazuje na 60 međunarodnih tržišta i u Sjevernoj Americi. "Časna" je tokom vikenda najviše punila kina u Meksiku, Indoneziji, Brazilu, Indiji, Velikoj Britaniji i Španiji.

"Časna" (The Nun) je horor redatelja Corina Hardya, koji nas uvodi u novo poglavlje najstrašnije filmske franšize. Radnja ovog nastavka je smještena u razdoblje prije "Prizivanja" i "Annabelle". Kada si časna u Rumuniji oduzme život, Vatikan će poslati svećenika i časnu da istraže njezinu smrt. Zajedno otkrivaju ne baš svetu tajnu. Riskirajući ne samo svoje živote, već i vjeru i svoje duše, suočavaju se sa zlonamjernom silom u obliku iste demonske časne koja je terorizirala publiku u filmu Prizivanja 2.

"Znali smo da dobro stojimo kako su se bližili dani vikenda, ali nismo mogli predvidjeti ovaj nivo uspjeha", rekao je Jeff Goldstein, šef distribucije Warnersa.
Poređenja radi, "Prizivanje" je u SAD-u prvi vikenda zaradilo 41,9 miliona dolara, "Prizivanje 2" 40,4 miliona dolara, "Annabelle" 37,1 miliona dolara, a njen nastavak 35,1 miliona dolara.

"Časna" je zgurala na drugo mjesto romantičnu komediju "Ludi bogati Azijci" koja je bila na tronu tri vikenda zaredom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: