Film/TV
0

"Nip/Tuck" završava nakon šeste sezone

Sarajevo-x.com
Popularna američka TV serija "Nip/Tuck", koja se emitovala i na našim prostorima, neće doživjeti sedmu sezonu, saopćio je kreator kontroverzne serije Ryan Murphy.

Stota epizoda drame, u kojoj uspješne plastične hirurge, s veoma složenim i haotičnim privatnim životima, tumače Julian McMahon i Dylan Walsh, ujedno će biti i posljednja epizoda, te će njeni obožavatelji moći u novim zavrzlamama glavnih junaka moći uživati do početka 2011. godine.

Predsjednik američke TV mreže FX John Landgraf je medijima otkrio kako je takva odluka donesena kako se ne bi ugrozio kvalitet serije. "Jako je teško biti komercijalno uspješan i izvanredno kreativan, posebno kada imate pretjeran broj epizoda koje su povezane. Da smo imali 150 epizoda 'Sopranosa' ili 'The Shielda' to više ne bi bilo to", objasnio je.

Posljednjih osam epizoda pete sezone TV serije "Nip/Tuck" bit će prikazano početkom 2009. godine, a 19 epizoda, koliko ih je ukupno u posljednjoj, šestoj sezoni na TV ekranima će se pojaviti krajem 2010. godine.