Film/TV
0

"Nimfomanka 2" Larsa von Triera u Meeting Pointu

FENA
Nakon prvog dijela jednog od najiščekivanijih filmova godine - "Nimofomanke" Larsa von Triera koju je sarajevska publika imala priliku vidjeti polovinom januara, na repertoar kina Meeting Point od 13. marta dolazi i njegov nastavak – "Nimfomanka 2. dio".

Najpoznatiji provokator filmske industrije u novom se filmu bavi seksualnim razvojem žene odnosno prati samodeklariranu nimfomanku koja svoja seksualna iskustva prepričava slučajnom prolazniku.

Reditelj je film podijelio u dva dijela, a cjelovita verzija svoju je svjetsku premijeru imala u februaru na Berlinskom filmskom festivalu.

Glavna uloga u filmu pripala je Charlotte Gainsbourg, kćerki pjevača Sergea Gainsbourga i Jane Birkin, koja tumači ulogu nimfomanke Joe koja se prisjeća prošlosti i početaka seksualne odiseje.

U drugom dijelu filma, Joe nastavlja pripovijedati svoju životnu priču ostarjelom Seligmanu, koji ju je pretučenu našao nadomak svoga doma, gdje ju je potom odveo na oporavak.

Drugi dio hronološki prikazuje kasnije događaje iz njenog, uglavnom seksom diktiranog života, koji su je, naposljetku, i doveli do Seligmana.

Pored Charlotte Gainsbourg uloge tumače Stellan Skarsgård, Stacey Martin, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Willem Dafoe, Uma Thurman...

Za Von Triera Nimfomanka je posljednji dio Trilogije depresije koju je započeo filmom Antikrist iz 2009. godine, a nastavio Melankolijom iz 2011. godine, navodi se u saopćenju iz Meeting Pointa.