Nova generacija Skywalkera
5

Niko od izvorne ekipe Star Warsa nije potpisao ugovor za novi film

Klix.ba
Mark Hamill, glumac najpoznatiji po ulozi Lukea Skywalkera u izvornoj trilogiji franšize "Star Wars", te posuđivanju glasa Jokeru, izjavio je kako niko od izvorne ekipe, uključujući i Harrisona Forda, nije potpisao nikakav ugovor za pojavljivanje u novom filmu."Star Wars: Episode VII" režirat će J.J. Abrams, piše Io9.

"Naravno da su razgovarali s nama. George Lucas je želio da zna jesmo li zainteresovani. Rekao je da ukoliko nismo zainteresovani, neće angažovati druge glumce za naše uloge. Jednostavno će nas izostaviti iz scenarija. Mogu vam sigurno potvrditi da niko od nas nije potpisao nikakav ugovor. U fazi smo kada od nas žele da se sastanemo sa scenaristom Michaelom Arndtom i Kathleen Kennedy, koja sada vodi Lucasfilm. Oboje su odgodili sastanak", izjavio je Hamill.

Hamill također smatra da će se novi film fokusirati na novu generaciju porodice Skywalker, nešto o čemu se već više puta nagađalo, ali još uvijek nije zvanično potvrđeno.

"Ja samo pretpostavljam, budući da još uvijek nisam razgovarao sa scenaristima, da će novi filmovi biti o našim potomcima. Moj lik bi trebao imati status Obi-Wanovog ranga kao utjecajan lik. Rekao sam Georgeu da želim da se vratim na set s likom kakav je i bio. Bezbrižan i humorističan, barem po mom mišljenju. Druga stvar u koju želim da budem siguran je da će čitava ekipa biti na okupu. Da li će se Carrie, Harrison, Billy Dee, Tony Daniels i svi ostali iz izvorne trilogije vratiti? Bolje je da svi budemo tu", rekao je Hamill.

Glumac se također nada da će producenti naći pravi balans između CGI-a i praktičnih efekata, budući da je ljubitelj minijatura, maketa i stare škole. Ukoliko bi se pretjeralo sa CGI efektima, to bi rezultiralo time da bi gledaoci imali utisak da gledaju neku divovsku video igru, što bi bilo prilično nesretno, smatra Hamill i nada se da će ga producenti poslušati i filmu pristupiti na retro način