Film/TV
0

''Night at the Museum'' na prvom mjestu box-offica

Sarajevo-x.com
Scena iz filma ''Night at the Museum''
Scena iz filma ''Night at the Museum''
Ben Stillerov "Night at the Museum" je ovog vikenda bio glavni film u američkim kinima, zaradivši 30,8 miliona dolara. Ovaj film je prvi ispred mnogih novih filmova koji su premijerno prikazani za ovaj praznični vikend.

Stiller u ovom filmu igra čuvara u muzeju u kojem eksponati oživljavaju tokom noći. Komedija je premašila sva očekivanja jer se smatralo da ne može osvojiti više od 20 miliona dolara.

Broj 1 prethodnog vikenda ''The Pursuit of Happyness'', pao je na drugo mjesto, osvojivši 15 miliona dolara, što mu u dosadašnjem 10-dnevnom prikazivanju daje osvojenu sumu od 53,3 miliona dolara.

"Rocky Balboa" film Sylvestera Stalonea iznenadio je sve sa trećim mjestom box-offica. Sylvester Stalone je bio izložen ismijavanju zbog snimanja ovog nastavka Rocky serijala. Film je za pet dana prikazivanja zaradio 22,1 miliona dolara. Ovaj šesti film o Rockyu je priča o 60-godišnjem bokseru koji ulazi u ring sa trenutnim svjetskim prvakom.

"The Good Shepherd", saga o ranim danima CIA agencije, koju je režirao Robert De Niro, našao se na četvrtom mjestu sa zarađenih 10 miliona dolara.

Još jedan novi naslov ovog vikenda je drama o američkom fudbalu "We Are Marshall", koji se nalazi na šestom mjestu sa zarađenih 6,6 miliona dolara. Glavna uloga u filmu je Matthew McConaughey, koji glumi trenera koji pokušava da izgradi tim West Virginia's Marshall Univerziteta, nakon što je 1970. godine 75 igrača, trenera i fanova tog kluba poginulo u avionskoj nesreći.

Američki box-office ovog vikenda izgleda ovako:

  1. "Night at the Museum"
  2. "The Pursuit of Happyness"
  3. "Rocky Balboa"
  4. "The Good Shepherd"
  5. "Charlotte's Web"
  6. "Eragon"
  7. "We Are Marshall"
  8. "Happy Feet"
  9. "The Holiday"
  10. "The Nativity Story"