Ubio njen lik
0

Nicollette Sheridan tuži producenta "Kućanica"

Sarajevo-x.com
Nicollette Sheridan
Nicollette Sheridan
Bivša zvijezda "Kućanica" tužila je producenta i kreatora serije Marca Cherryja tražeći 20 miliona dolara jer je, kako tvrdi, napadnuta na setu i nepravedno dobila otkaz, javio je Reuters.

U tužbi, koju je u ponedjeljak predala na sud u Los Angelesu, njeni advokati tvrde kako je Cherry udario Nicollette po glavi nakon što je postavila pitanje u vezi sa tekstom koji je trebala reći. Bilo je to u septembru 2008.

"Nakon što se požalila poslodavcima - čelnim ljudima ABC-a, na Cherryjevo ponašanje, on je uredio da ona dobije otkaz i tako izgubi milione buduće zarade", navedeno je u tužbi.

Sheridan je istakla kako je po ugovoru njena naknada bila 175.000 dolara po epizodi, i to u petoj sezoni snimanja (kad se navodno dogodio napad), dok je u šestoj i sedmoj sezoni snimanja trebala naplaćivati 200.000, odnosno 250.000 dolara.

Cherry joj se nakon incidenta navodno izvinio, ali je njen lik ubijen kasnije u petoj sezoni. Sheridan tvrdi kako ABC nije učinio ništa u vezi s ovim incidentom.

U tužbi je navedeno da je, osim što je nepravedno dobila otkaz, ona bila izložena seksualnom zlostavljanju, diskriminaciji na osnovu spola, te namjernom nanošenju emocionalne boli.