Film/TV
0

Nicole Kidman najplaćenija hollywoodska glumica

Sarajevo-x.com
Nicole Kidman je zvanično najplaćenija glumica u Hollywoodu za 2006. godinu. Oskarom nagrađena glumica je preuzela ovu titulu od Julie Roberts, koja je bila na vrhu te liste posljednjih 5 godina.

Nicole je u toku 2006. godine, u prosjeku tražila 17 miliona dolara po filmu, ali ipak nije dostigla rekordnu sumu od 20 miliona dolara koliko je dobila Julia Roberts za hit film ''Erin Brokovich''.

Na pomenutoj listi Nicole Kidman su se pridružile i glumice Reese Witherspoon, Renee Zellweger, Drew Barrymore i Cameron Diaz, koje po filmu traže 15 miliona dolara.

Djevojke zaostaju za astronomskim sumama koje se daju muškim glumcima, kao što su Tom Cruise i Jim Carrey, kojima se isplaćuje oko 25 miliona dolara za snimljeni film.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Listu 10 najplaćenijih glumica završavaju Halle Berry, Charlize Theron i Angelina Jolie, sa sumama od 14, 12 i 10 miliona po filmu, te Jennifer Aniston i Kirsten Dunst sa po 10 miliona dolara.

Od deset navedenih glumica, šest je osvojilo prestižnu filmsku nagradu Oskar, a Nicole Kidman je Oskara osvojila za ulogu Virginie Wolf u filmu ''The Hours'', iz 2003. godine.