Film/TV
0

Nicolas Cage kao Al Capone u prequelu filma "The Untouchables"

Sarajevo-x.com
Hollywoodski glumac Nicolas Cage pojavit će se u ulozi Al Caponea, šefa mafije u Chicagu, u prequelu kultnog filma "The Untouchables" Briana DePalme, saznaje MTV. U originalnom filmu Al Caponea je utjelovio neprikosnoveni Robert DeNiro.

Poznati filmski redatelj Brian DePalma odlučio je pokoriti se hollywoodskim trendovima i snimiti prequel svog remek djela "The Untouchables", a za ulogu mladog Al Caponea, lika koji je proslavio Roberta DeNira, odabrao je Nicolasa Cagea sa kojim je radio na filmu “Snake Eyes”.

“The Untouchables: Capone Rising” naziv je prequela DePalminog klasika iz 1987. godine, a prikazat će ranije obračune između Caponea i irskog policajca Jimmyja Malonea zahvaljujući kojem je Sean Connery dobio Oskara.

Pripreme za snimanje će započeti u oktobru, skoro 21 godinu od snimanja originala.

“The Untouchables”, baziran na TV drami 50-ih i 60-ih godina, je ostvario nevjerovatan uspjeh u kino dvoranama širom svijeta, a i filmski kritičari su bili oduševljeni nevjerovatnom glumom Kevina Costnera, Roberta DeNira i genijalnog Seana Conneryja. Glasine kruže o tome da će Sean Penn ili Colin Farrell utjeloviti Conneryjev lik u mlađim danima u ovom prequelu.