Film/TV
0

"Ničiji sin" otvorio Dane filma Mostar

FENA
Projekcijom hrvatskog kandidata za Oscara "Ničiji sin", redatelja Arsena Ostojića, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače večeras je započelo drugo izdanje Dana filma Mostar.

Festival je službeno otvorila predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, a mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić uručio je doajenu hrvatskog glumišta Špiri Guberini ključeve grada, koji će u njegovim rukama ostati do srijede, 29. listopada, kada se Dani filma završavaju.

Organizatori su zatim Mileni Dravić i Mustafi Nadareviću uručili nagrade za životno djelo - statue ˝Drvo života˝, djelo kipara Ljupka Antunovića.

Mustafa Nadarević zahvalio je na uručenim priznanjima te je kazao kako svako priznanje glumcu znači jako puno, iako većina glumaca govori suprotno.

Milena Dravić i Mustafa Nadareviću pozvali su mostarskog gradonačelnika da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Mostar ponovno dobio kino.

Dani filma Mostar nastavljaju se u nedjelju kada će u okviru dječjeg programa od 10 do 16 sati biti prikazani dječji filmovi Wall-E, Agi i Ema, te Duh u močvari.

U okviru retro programa u 17 sati bit će prikazan film Zvonimir Berkovića iz 1966. "Rondo".

U glavnom programu u 19 sati i 30 minuta predviđena je projekcija filma Dejana Zečevića "Četvrti čovjek", a u 21 sat i 30 minuta "Moram spavat' anđele", Dejana Aćimovića.