"Pokušajte ih prepoznati"
0

FOTO / Nevjerovatne transformacije glumaca

Sarajevo-x.com
Johnny Depp "pretvoren" u Ludog šeširdžijuu filmu "Alisa u zemlji čudesa"
Šminkanje i pripremanje glumaca za snimanje filmskih scena nekada traje satima. Slavni sate i sate provode sjedeći u stolicama dok ih profesionalni šminkeri uređuju, a kostimografi i ostali pomoćnici trče okolo, sređuju, uređuju, prepravljaju i dotjeruju kostime. No, za savršen film takvo nešto je neophodno, a glumcima je očigledno to postao samo rutinski dio posla.

U fotogaleriji koju vam predstavljamo možete pogledati kako su zahvaljući vrhunskoj šminci, kostimografiji i specijalnim efektima neki od poznatih glumaca na filmskom platnu zaista neprepoznatljivi.

Među njima je i Johnny Depp koji u filmu "Alisa u zemlji čudesa" glumi Ludog šeširdžiju.

"Sjediti svaki dan po nekoliko sati u stolici i šminkati se zaista pomaže da zapravo shvatiš lik koji glumiš", kazao je Depp.

U istom filmu pravu transformaciju doživjela je i Helena Bonham Carter. Njene obrve su počupane, kapci obojeni u plavo, a glava uvećana specijalnim efektima.

Također, neprepoznatljiva je i Rebecca Romijn u filmu "X-Men" i "X-2". Zbog svog "kostima" odnosno boje koja je nanošena na njeno golo tijelo Romijn je svaki dan morala devet sati provoditi sjedeći u stolici dok su oko nje "oblijetali" vrhunski šminkeri.

Zadivljujuća je i transformjacija Brada Pitta u filmu "The Curious Case of Benjamin Button", ali i Emme Thompson u filmu "Nanny McPhee".

Pogledajte i sami kakvu transformaciju mogu doživjeti glumci zahvaljujući vrhunskim šminkerima, kostimografima i specijalnim efektima.