Samo jedna zamjerka
40

Netflixova nova serija zaludila je gledatelje, ne prestaju je hvaliti: Ovo je genijalno

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nakon što je film "Parazit" 2020. godine osvojio Oscara za najbolji film, južnokorejska kinematografija postaje sve popularnija u svijetu.

Južnokorejska znanstvenofantastična horor serija "Parasyte: The Grey" na Netflix je stigla 5. aprila ove godine i već je osvojila gledatelje. Prema portalu FlixPatrol, "Parasyte: The Grey" trenutno se nalazi na prvom mjestu svjetske ljestvice najgledanijih serija na Netflixu.

Seriju je režirao Yeon Sang-ho, redatelj i scenarist slavnog horora "Train to Busan". Yeon je također radio na scenariju uz Rya Yong-jaea. "Parasyte: The Grey" temelji se na japanskoj mangi Parasyte, koju je napisao Hitoshi Iwaaka.

Radnja prikazuje invaziju parazitskih stvorenja iz svemira, koja počinju kontrolirati i ubijati ljude te ih pretvarati u neobična stvorenja koja mogu mijenjati oblik svoje glave. Protiv parazita bori se skupina specijalaca nazvana The Grey.

Glavne uloge u seriji igraju Jeon So-nee, Koo Kyo-hwan i Lee Jung-hyun.

Iako je serija pokupila brojne pohvale, gledatelji su razočarani jer ima samo šest epizoda. Uz odličnu priču i glumu, gledatelji pišu da su ih oduševili specijalni efekti.

"Pogledao sam ovo u jednom danu. Sviđa mi se", "Serija mi se apsolutno svidjela. Uzbudljiva je i zastrašujuća. Gluma je većinom odlična, ali režija i dizajn zvuka su izvanredni. Redatelj je lik koji je režirao i napisao 'Vlak za Busan'", "Ovo je genijalno. Rekao bih da je ovo najbolja ovogodišnja serija na Netflixu uz '3 Body Problem'", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.