Pogledajte je
5

Netflixova nova serija od 165 miliona dolara oduševila kritičare: Pravo remek-djelo

N. C.
Netflixova nova serija "The Sandman" koštala je nevjerovatnih 165 miliona dolara, a kritičari smatraju da je pravo remek-djelo.

Glavne uloge "The Sandmana" igrali su Tom Sturridge kao San, Gwendolyn Christie kao Lucifer, Kirby Howell-Baptiste kao Smrt, Jenna Coleman kao Johanna Constantine, a Mark Hamill daje glas liku Merva Pumpkinheada.

U svom osvrtu Amelia Emberwing, kritičarka IGN-a, napisala je, kako je, osim jedne male zamjerke, serija pravo remek-djelo.

"Posao adaptacije je poštovati izvorni materijal dok nove obožavatelje upoznaje s nečim što će im se, nadamo se, svidjeti i ne znam koliko je serija dobrodošla novim gledateljima kada se radi o tome koliko brzo prelazi s jedne priče na drugu. U tom jednom, vrlo specifičnom smislu, serija možda neće obaviti svoj posao, što me sprječava da joj dam ocjenu 10/10 uprkos činjenici da je, osim te jedne vrlo male zamjerke, 'The Sandma' n remek-djelo", istakla je.

Kritičar Richard Newby iz magazina Empire se nada da će serija imati više sezona, jer kako kaže, to zaslužuje.

"Sa svojom pažnjom prema izvornom materijalu, svojom impresivnom glumačkom postavom i vrstom ekspanzivne izgradnje svijeta koja zasigurno zahtijeva više sezona, 'The Sandman' je ono od čega su sazdani snovi", istakao je.

Iako se kritičari nisu složili oko toga u kojoj je mjeri serija uspješna adaptacija izvornog materijala, ipak su se složni da seriju vrijedi pogledati.

"U roku od nekoliko minuta vikat ćete 'Objesite to u Louvreu', samo da bi vas onda dočekalo nešto još ljepše dok vam glas ne postane promukao do druge epizode. Ali svejedno ćete htjeti nastaviti s gledanjem jer 'The Sandman' ima lukavu vještinu završavanja svake epizode nečim što vas privlači za još, čak i ako se neki od tih ranijih nastavaka doimaju više samostalno", rekao je David Opie, kritičar Digital Spya.