Kroz četiri epizode
10

Netflix u novom dokumentarcu rješava misteriju nestanka 21-godišnje Elise Lam

L. K.
Netflix je predstavio dokumentarnu seriju "Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel", koja donosi priču o nestanku 21-godišnje Elise Lam te prepričava historiju zloglasnog hotela smještenog u Los Angelesu.

Početkom 2013. godine na internetu je objavljen video koji prikazuje posljednje momente života Elise Lam. Ova 21-godišnja Kanađanka posjetila je Los Angeles u januaru 2013., odsjela je u hotelu Cecil i na dan kada se trebala odjaviti iz hotela misteriozno nestala.

Njeno tijelo pronađeno je 20 dana kasnije u jednom od rezervoara za vodu koji se nalaze na krovu hotela, a njena smrt pokrenula je lavinu nagađanja o tome šta joj se zaista desilo. Dok mnogi pretpostavljaju da je ubijena, policija je već krajem 2013. saopćila kako se djevojka "slučajno ugušila".

Netflix kroz četiri epizode opisuje zašto je Kanađanka odlučila otputovati u SAD, gdje je boravila, kuda se kretala i kako je izgledala istraga nakon njenog nestanka, kao i ko je sve u njoj učestvovao.

Osim toga, gledatelji kroz dokumentarac otkrivaju kako izgleda historija poznatog američkog hotela u kojem se od otvorenja desio veliki broj ubistava, samoubistava, silovanja, krađa i napada.