Premijera 3. septembra
0

Netflix objavio fotografije posljednje sezone hit serije "La Casa de Papel"

N. C.
Scene iz pete sezone La Casa de Papel (Foto: Netflix)
"La Casa de Papel" najuspješnija je Netflixova španska serija, a jedna je od najpopularnijih serija na stranom jeziku. Netflix je objavio niz fotografija prvog pregleda pete sezone ove serije koja je na engleskom govornom području poznata kao "Money Heist".

Špansku hit seriju režirao je Alex Pina, a producirala Vancouver Media. Serija se fokusira na grupu prevaranata i pljačkaša koji se okupljaju pod vodstvom "profesora" kako bi opljačkali velike banke u Španiji.

Nedavno je objavljena najava posljednje sezone popularne Netflixove serije "La Casa de Papel", datum izlaska prvog dijela zakazan je za treći septembar, a drugog za treći decembar.

"Banda je zatvorena u španskoj banci više od 100 sati. Uspjeli su spasiti Lisabona, ali njihov najmračniji trenutak nastupa nakon što su izgubili jednog od svojih. Profesora je zarobila Sierra i prvi put nema plan za bijeg. Baš kad se čini da se ništa gore ne može dogoditi, u igru ulazi neprijatelj snažniji od svega s čim su se ranije suočili: vojska. Kraj najveće pljačke se približava, a ono što je počelo kao pljačka pretvorit će se u rat", navedeno je.

Serija je nastala na španskoj mreži Antena 3 te je imala slabu gledanosti sve dok je nije preuzeo Netflix i udahnuo joj novi život, transformišući je u najveći show koji je ikada izašao sa španskog tržišta.