Potvrđeno
59

Netflix neće više snimati "House of Cards" nakon optužbi na račun Kevina Spaceyja

Klix.ba
Američka serija "House of Cards" (Kuća od karata) završit će se iduće godine emitiranjem šeste sezone i to nakon optužbi o seksualno lošem ponašanju oskarovca i glavnog protagoniste Kevina Spaceyja, potvrdili su kreatori serije.

Iz Netflixa su kazali kako su odluku o prestanku snimanja novih epizoda donijeli prije nekoliko mjeseci, ali je nisu željeli objaviti. Međutim, popularni američki servis saopćio je novu informaciju za manje od 24 sata nakon što je glumac Anthony Rapp optužio Spaceyja kako ga je pokušao seksualno iskoristiti kad je imao 14 godina.

Spacey se izvinio Rappu te otkrio kako živi kao homoseksualac, iako je godinama odbijao govoriti o svojoj seksualnosti. Rapp je otkrio svoju priču nakon što su brojne glumice počele pričati o seksualnim uznemiravanjima i zlostavljanjima holivudskog producenta Harveyja Weinsteina.

Priča "House of Cards" prati život pozicioniranog demokrate Franka Underwooda koji, nakon što postane predsjednik Amerike, odlučuje da se osveti svima koji su ga izdali.

Prva sezona serije 2013. godine nije emitirana putem velikih televizijskih mreža, već samo na Netflixu. "House of Cards" je dobitnik nekoliko Zlatnih globusa, a publika je seriju ocijenila visokom ocjenom 9.