|

Nema razloga za svađu u Hollywoodu

Nema razloga za svađu u Hollywoodu
0
S
Sarajevo-x.com
14.11.2007. u 10:18
0
komentara
0

dijeljenja
Nema razloga za svađu u Hollywoodu Foto: AFP
Holivudski scenaristi su već drugu sedmicu u štrajku, a osnovni sukob je između pisaca i producenata. Međutim, kompanija Global Media Intelligence se zapitala da li uopće postoji razlog za svađu s obzirom na zaradu holivudskih filmova. Naime, većina novca oko kojeg se pisci i producenti svađaju, ide na tekuće račune velikih glumačkih zvijezda i režisera.
Veliki holivudski filmovi u kojima igraju glumci kalibra Toma Cruisea, Jima Carreya ili Willa Smitha u prosjeku zarađuju oko 600 miliona dolara. Plaća glumaca onda iznosi oko 20 miliona dolara, a po okončanju prikazivanja uplati im se i dodatnih 50 miliona dolara.

Prema riječima Rogera Smitha koji je za kompaniju Global Media Intelligence radio istraživanje o tome koliko filmovi uopće zarađuju, glumci unaprijed dogovaraju svoje angažmane te oni stoga u svakom slučaju zarađuju, bez obzira da li film doživi uspjeh ili fijasko.

Stoga je prema njegovim riječima participacija koja se plaća glumcima i velikim režiserima osnovni problem zbog kojeg scenaristi ne zarađuju onoliko koliko bi trebali.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.