{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema razloga za svađu u Hollywoodu

S
14.11.2007. u 10:18
0
0
Nema razloga za svađu u Hollywoodu
0
Nema razloga za svađu u Hollywoodu
Foto: AFP
Holivudski scenaristi su već drugu sedmicu u štrajku, a osnovni sukob je između pisaca i producenata. Međutim, kompanija Global Media Intelligence se zapitala da li uopće postoji razlog za svađu s obzirom na zaradu holivudskih filmova. Naime, većina novca oko kojeg se pisci i producenti svađaju, ide na tekuće račune velikih glumačkih zvijezda i režisera.
Veliki holivudski filmovi u kojima igraju glumci kalibra Toma Cruisea, Jima Carreya ili Willa Smitha u prosjeku zarađuju oko 600 miliona dolara. Plaća glumaca onda iznosi oko 20 miliona dolara, a po okončanju prikazivanja uplati im se i dodatnih 50 miliona dolara.

Prema riječima Rogera Smitha koji je za kompaniju Global Media Intelligence radio istraživanje o tome koliko filmovi uopće zarađuju, glumci unaprijed dogovaraju svoje angažmane te oni stoga u svakom slučaju zarađuju, bez obzira da li film doživi uspjeh ili fijasko.

Stoga je prema njegovim riječima participacija koja se plaća glumcima i velikim režiserima osnovni problem zbog kojeg scenaristi ne zarađuju onoliko koliko bi trebali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: