Čuda i uzbuđenja
20

Ne propustite filmski spektakl "Mumija" od 8. juna u bh. kinima

Klix.ba
Dugo očekivani akcioni film "Mumija" (The Mummy) naći na redovnim repertoarima kina od četvrtka, 8. juna u Cineplexx Palas Banja Luka, Cinema City Sarajevo, Multiplex Ekran Zenica, Novi Grad Sarajevo, Andrićgrad Višegrad, CZK Trebinje, Theatre Busovača i Kozara Prijedor, a u CineStarima Tuzla, Bihać i Mostar od 29. juna 2017. godine.

Tom Cruise predvodi glumačku ekipu u spektakularnoj, novoj filmskoj verziji legende koja je fascinirala kulture širom svijeta od nastanka civilizacije - "Mumiji".

Naizgled bezbjedno smještena u grobu duboko ispod pustinje, drevna princeza (Sofia Boutella) kojoj je sudbina nepravedno oduzeta, budi se u današnje vrijeme i sa sobom donosi zlo koje je raslo više od hiljadu godina i užase koji prkose ljudskom poimanju.

Od očaravajućih pustinja Bliskog istoka, kroz skrivene labirinte ispod današnjeg Londona, "Mumija" donosi iznenađujući intenzitet i balans čuda i uzbuđenja u maštovitom novom filmu koji uvodi novi svijet bogova i čudovišta.

Pored Toma Cruise i SofieBoutelle, u filmu glavne uloge tumače i oskarovac Russell Crowe, Annabelle Wallis i Jake Johnson.