Humoristična serija
394

"Ne diraj mi mamu" uskoro na malim ekranima: Novi sitkom Feđe Isovića mogao bi zaludjeti region

Klix.ba
Na Novoj TV u ponedjeljak, 22. oktobra, počinje emitovanje humoristične serije "Ne diraj mi mamu" čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, a režiju Elmir Jukić.

U glavnim ulogama gledat ćemo Renea Bitorajca i Branka Đurića Đuru koji utjelovljuju partnere advokate Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića. Osim poslovnog odnosa, povezuju ih i rodbinske veze.

Naime, Budimir (Rene Bitorajac) je Zagrepčanin koji je oženio Sarajku, Zlatkovu sestru. Budimirovu punicu i Zlatkovu majku Diku utjelovljuje glumica Jasna Diklić. Dika živi s Budimirom, a sticajem okolnosti, u jednom trenutku Zlatko ostaje bez svog doma i tako nastaje nefunkcionalna obitelj u jednom stanu: sin, zet i punica, odnosno majka. U kafiću Paragraf 42 koji se nalazi odmah preko puta zgrade suda, rješavat će se brojne pravno-sudske igre i rasplitati razni porodični problemi.

U novom sitkomu proslavljenog dvojca gledat ćemo i Anđelku Prpić, Admira Glamočaka, Emira Hadžihafizbegovića, Dragana Marinkovića Macu, Džanu Pinjo i mnogo druge glumačke zvijezde iz regije.

Serija "Ne diraj mi mamu" snimana je prošle godine u Sarajevu. Prema dramaturškoj kompoziciji veoma je slična hit seriji "Lud, zbunjen, normalan", a uskoro bi mogla zaludjeti region.