Deset lakih komada sa...
2

Nataša Petrović, PINK BH: Volim Spahića i Muslimovića

Razgovarao: N. Jamaković
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Simpatična voditeljica i novinarka PINK BH Nataša Petrović prema svemu sudeći bit će jedina PINK-ova voditeljica koja će se javljati iz Banje Luke. Ipak, samouvjerena je i ne sumnja da će stići završiti sve obaveze koje je čekaju. Još uvijek se, kaže, ne misli udaljiti od TV-a.

Nedostaje li ti apoteka, koju si zamijenila televizijom?

Sedam godina prođe otkad smo se apoteka i ja razdvojili. Da li na određen period ili za cijeli život, ko bi to znao, bar sa ove distance? Razišli smo se jer je u tom periodu mog života posao kojim se i danas bavim (televizija) mnogo više odgovarao mojim ambicijama i temperamentu. Farmaciji sam posvetila šest godina (četiri školovanja i dvije godine rada u apoteci) što je svakako, složit ćete se, dovoljno vremena da steknete određeno i znanje i iskustvo u domenu posla kojim se bavite. Iskustvo koje nosim, vezano za apoteku, u budućnosti mi može biti od koristi. Ponosna sam i na taj dio stečenog znanja i iskustva.

Šta te najviše "drži" u novinarstvu?

Osam godina praktičnog rada u medijima i teoretskih znanja koja stičem kroz odsjek Menadžmenta u medijima i kulturi, vjerujem, dobro će mi doći u poslu novinara, a za koji je potrebno mnogo znanja i iskustva. Volim svoj posao i bez obzira na to što sam po prirodi osoba koju nerijetko u istom trenutku može da privlači više različitih stvari, još uvijek se ne mislim udaljiti od TV-a.

Je li istina da u Banjoj Luci dođe sedam djevojaka na jednog momka?

Da, još od prije 20-ak godina kada je postojao zvanični popis, jedan novinar, istražitelj, precizno je utvrdio taj podatak. Od tada je sve legenda koja kaže da u Banjoj Luci na jednog muškarca dolazi šest ili sedam, kako mnogi ističu, prelijepih žena. Banjalučani uglavnom u nju vjeruju, ali većina ih misli da je odnos muškarci-žene nešto drugačiji i da je otprilike četiri na jednog. Zašto im je to prihvatljivija varijanta niko ne zna da objasni. (smijeh)

Prema svemu sudeći, od 1. septembra ćeš biti jedina Pinkova voditeljica koja će se javljati iz Banje Luke, a nekad vas je bilo šest-sedam.

Ovih dana sezona je godišnjih odmora, od septembra krećemo u nove radne pobjede te ćemo, sigurna sam, sa našom urednicom Lajlom Torlak, stara ekipa novinara iz Sarajeva i ja iz Banje Luke naći rješenje i za ovu situaciju.

Hoćeš li moći stići završiti sve što se od tebe bude tražilo?

Inače, smatram sebe odgovornom kada su poslovne obaveze u pitanju, nadam se i moji nadređeni. Dosad sam izvršila svaki zadatak koji je bio postavljen pred mene, ne vidim razlog da tako ne bude i ubuduće.

Ko je najpoznatija osoba čiji broj imaš u mobitelu?

Veliki je broj poznatih sa kojima smo sarađivali kroz različite projekte pa je i spisak brojeva u telefonu prilično dugačak. (smijeh)

Bi li ikad skočila s padobranom iz aviona?

Skočila bih samo u slučaju da je moj život u avionu ugrožen. (smijeh)

Nedavno se u medijima pisalo o tome kako građani često od predsjednika RS-a Milorada Dodika traže da im pomogne u rješavanju određenih pitanja. Šta bi ti od njega tražila?

Tražila bih veći broj zaposlenih i borbu za dobrobit svih građana BiH, svoje probleme mu ne bih pominjala. Naučila sam kako sama da obezbijedim ono što mi je potrebno, kao i to kako riješiti životnu situaciju koja ne prija.

Koji ti je nogometni reprezentativac BiH najzgodniji?

Zlatan Muslimović i Emir Spahić.

Imaš li kredit, jesi li u minusu?

Ko danas nema zaduženje u banci? (smijeh)