Total Film
0

Natalie Portman i Hayden Christensen najgori glumački par

Sarajevo-x.com
Čitatelji popularnog filmskog portala Total Film izglasali su deset najgorih parova u historiji filmske industrije, a na prvo mjesto dospjeli su mladi glumački par Natalie Portman i Hayden Christensen koji su glumili u naučnofantastičnom filmu Georgea Lucasa "Ratovi zvijezda: Napad klonova".

Posjetitelji portala posvećenog filmu njihovo pojavljivanje u filmu snimljenom 2002. godine opisali su kao "najkatastrofalniju ljubavnu vezu koju su ikada vidjeli na velikom platnu".

Iako je film "Da Vinčijev kod", ekranizacija popularne knjige Dena Browna, postigao veliki uspjeh u kino dvoranama širom svijeta, glavni glumci Tom Hanks i Audrey Tautou proglašeni su za drugi najgori ljubavni par koji se ikada pojavio na filmu.

Visoko treće mjesto zauzeli su Brad Pitt i Cate Blanchett, koji glume u filmu "Neobičan slučaj Benjamina Buttona". Film je adaptacija priče iz 1920. godine koju je napisao F. Scott Fitzgerald, a radnja je smještena u New Orleansu i prati život Benjamina Buttona od 1918. godine do početka 21. vijeka.

Na listi najgorih glumačkih parova osvanuli su i Pierce Bronsan i Linda Hamilton koji su na četvrto mjesto dospjeli kao ljubavni par iz filma "Danteov vrh", dok su američka pjevačica i glumica Jennifer Lopez i njen britanski kolega Ralph Fiennes ulogama u filmu "Sobarica sa Menhetna" zauzeli peto mjesto.

Ljubavni par u filmu "Kum III" kojeg su utjelovili Andy Garcia i Sofia Coppola dospio je su na šesto mjesto "crne" liste. Sedmo mjesto pripalo je ponovo Bradu Pittu, ali ovoga puta i njegovoj stvarnoj životnoj saputnici Angelini Jolie, koji su se upravo i zaljubili na snimanju spornog filma "Gospodin i gospođa Smith".

Na osmom mjestu su se našli Jared Leto i Jennifer Connely, zaljubljeni par u filmu "Rekvijem za snove", dok su pop diva Madonna i njen bivši muž Sean Penn osvojili deveto mjesto za film "Iznenađenje u Šangaju". Listu najgorih ljubavnih parova na velikom ekranu zaokružili su Ed Norton i Liv Tyler koji su zajedno glumili u filmu "Nevjerovatni Hulk".