Novogodišnji program FTV
0

Nastupit će i studenti iz Operacije Trijumf

Sarajevo-x.com
Teško je zamisliti bolji početak Nove godine od dobitka jednog od 3 Golfa 5 dizel, nekih od vrijednih novčanih nagrada ili putovanja u inozemstvo. Federalna televizija i ove godine specijalni novogodišnji program počinje upravo vanrednim kolom TV tombole Bingo. U okviru 90-minutnog programa uživo iz studija A, uz obilje muzike i zabave, igračima će biti dodijeljen vrijedni fond nagrada 15. vanrednog kola.

Nakon Bingo Showa nastavlja se program uživo iz studija A. Kroz Novogodišnji show program vode nas poznata lica: Emela Burdžović, Rosanda Zovko, Dajana Šahinpašić, Hazim Begagić, Dino Salihagić i Tarik Helić. Koncepcijski, program se sastoji od snimljenih atraktivnih muzičkih blokova, a dopisnici će se javljati sa proslava na gradskim trgovima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Bihaću. Također će se uključivati direktno u nastupe popularnih izvođača u ovim gradovima.

U studiju Federalne TV, tokom dva dana snimanja, gostovali su Halid Bešlić, Hanka Paldum, Željko Samardžić, Duško Kuliš, Selma Bajrami, Elvira Rahić, Žak Houdek, Sandi Cenov, grupe Feminnem i Erato, te brojni drugi gosti. Ipak, najveće oduševljenje kod publike u studiju izazvalo je gostovanje studenata Akademije Operacije Trijumf. Gosti Federalne TV bili su Milica Majstorović, Antonija Besednik, Đorđe Gogov, Nikola Paunović i Nikola Sarić.

Novogodišnji show program traje do 01.15 sati, ali od 22.30 do 23.30. Federalna tv sprema veliko iznenađenje za svoje gledatelje. Već neko vrijeme intenzivno i u tajnosti rade na pripremi talk showa koji će biti emitiran subotom uvečer, od 10. januara. Prvo izdanje će se emitirati upravo u Novogodišnjem programu.

U okviru novogodišnjeg programa bit će ponuđen i primamljiv inostrani program. Al Pacino, Sir Anthony Hopkins, Brad Pitt, Matthew McConaughey, Eddie Murphy, Martin Lawrence, Jeremy Irons, Britney Spears, Robert Downey Jr, samo su neke od najvećih glumačkih zvijezda koje će pojaviti na ekranu FTV.

U novogodišnjoj noći, iza ponoći, gledaoci će se družiti sa Bradom Pittom i Anthonyjem Hopkinsom u filmskom hitu "Upoznajte Joe Blacka“, te sa kultnom Sylviom Kristel u erotskoj drami "Ljubavnik Lady Chatterley“. U jutarnjim satima prvog dana nove godine do suza će nas nasmijati Eddie Murphy i Martin Lawrence u komediji "Život“ dok će u 20.00 sati Al Pacino, Matthew McConaughey i Rene Russo će biti glavni akteri thriller drame "Sve za lovu“, koja nam kazuje uzbudljivu priču o opasnom svijetu sportskog klađenja.

Na kraju prvog dana 2009. godine gledatelji će imati priliku pogledati akcioni thriller "Utjerivač dugova“, a poslijepodne 2. januara rezervisano je za Britney Spears i romantičnu komediju "Zauvijek prijateljice“. Petak uvečer nam donosi i urnebesno smiješnu komediju "Jedan mladić za dvije djevojke“ u kojoj će se Robert Downey Jr. pokušati izvući iz neugodnosti zabavljanja sa dvije djevojke u isto vrijeme.

Poslijepodne, u 15:30 sati, prvog i drugog januara gledaocima Federalne TV preporučujemo televizijsku premijeru mini serije u 2 dijela, "Boja magije“, nastalu ove godine po hit romanima pisca epske fantastike Terryja Pratcheta. Sir David Jason (Del Boy iz serije "Mućke“), Jeremy Irons, Christopher lee i Sean Astin će ponuditi veliku avanturu i zabavu.

I najmlađa publika će za Novu godinu moći nešto za sebe. Već 31. decembra u 18.20, tradicionalno će se družiti sa Hugom u njegovom novogodišnjem izdanju. Sinhronizirani animirani filmovi "Tarzan“, "Medvjedići koji su spasili Božić“, "Čarobna Božićna pustolovina“ i "Pustolovina iz knjiga vrlina“, te igrani filmovi za najmlađe i cijelu porodicu, "Baileyeve milijarde“, te „Mali veliki Cesar“, ponudit će najveću TV zabavu za najmlađe.

Televizija Federacije BiH je za svoje gledaoce pripremila i skraćenu snimku koncerta održanog u sarajevskoj Zetri 06. 11. 2008. u sklopu humanitarne akcije "Prijatelji od rođenja". Snimka će biti emitirana u dva dijela, 01.01. i 02.01. 2009. godine. Uživat ćemo u nastupima Halida Bešlića, Hanke Paldum, Dražena Žerića, Kemala Montena, Harija Mata Harija i brojnih drugih izvođača koji su se uključili u akciju prikupljanja sredstava za obnovu porodilišta i pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Specijalne emisije priredili su Sportska redakcija i Redakcija za kulturu. Pregled najznačajnih sportskih događaja emitira se u četvrtak u 13.00 sati, a pregled događaja iz kulture u petak u 12.15. Novogodišnja izdanja imaju i emisije Centralni zatvor (četvrtak, 18.30) i DJ Party (petak, 14.35).