Gosti Pjanić i Begović
146

Nastavljeno snimanje filma o BH Fanaticosima: Pale klape u Milanu i Torinu

E. Sk.
Foto: Facebook
Uspješni bh. reditelj s adresom u Švicarskoj Haris Dubica nastavio je snimati dokumentarac o BH Fanaticosima, najvatrenijim navijačima reprezentacije BiH koja ove godine obilježava dvadeset godina postojanja.

Snimanje filma počelo je prošle godine, kada je jedan od prvih Dubicinih gostiju bio popularni nogometaš Sergej Barbarez. Bh. reditelj danas se u Italiji družio sa nogometnim reprezentativcima Bosne i Hercegovine Miralemom Pjanićem i Asmirom Begovićem koji su također dio dokumentarca.

Dubica da je kao dugogodišnji član popularnih BH Fanaticosa došao na ideju da snimi dokumentarni film o najvatrenijim navijačima reprezentacije BiH koja naredne godine obilježava dvadeset godina postojanja.

"Danas smo bili u Italiji i nastavili smo snimanje filma o BH Fanaticosima, a Miralem Pjanić i Asmir Begović bili su nam sagovornici u Milanu i u Torinu. Veliko hvala nogometnim klubovima Milanu i Juventusu što su nas ugostili i dali nam svoje prostorije na raspolaganje za snimanje filma", napisao je Dubica na Facebooku.

Kazao je kako poznaje Pjanića već jedanaest godina, ali se oduševio činjenicom da je i nakon toliko godina sotao jednako skroman.

"Oduševljen sam da se Miralem nikad nije promijenio, uvijek je bio skroman, opušten i velikodušan. Saznali smo mnogo zanimljivih stvari kroz ovaj intervju. Zahvalan je BHF-u jer su oni dali veliki doprinos da bi on zaigrao za našu reprezentaciju. Također, zanimljiv razgovor vodili smo i sa Asmirom koji nam je otkrio dosta detalja o njegovoj reprezentativnoj karijeri. Hvala vam momci od srca", poručio je Dubica.