Ženska banda
99

Nastavak Oceanove triologije okupio vrhunske holivudske glumice

Klix.ba
Dugoočekivani nastavak Oceanove triologije pod nazivom "Ocean's 8" okupio je osam legendarnih glumica. Trailer za komediju reditelja Garyja Rossa obećava odličnu zabavu uz sjajnu žensku ekipu.

Radnja popularne franšize koja stiže u kino na ljeto iduće godine još nije u potpunosti poznata, osim kako će poznate dame izvesti nevjerovatnu pljačku na njujorškoj Met Gali. Glavne uloge u "Ocean's 8" igraju Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter i Sarah Paulson.

Sandra Bullock je nedavno otkrila kako u filmu glumi Debbie Ocean, sestru lika Dannyja Oceana kojeg je glumio George Clooney. Ona je dodala i kako će se okupiti sa svojom ženskom ekipom kada njen lik izađe iz zatvora, što je prikazano i u traileru filma.

Scenarij za film reditelj Ross je radio zajedno s Olivijom Milch, a na spisku glavnih protagonista gdje dominiraju žene, našli su se i glumci Matt Damon i Richard Armitage.

U najavi za film stoji kako će se u nekim dijelovima pojaviti i poznata manekenka Adriana Lima, pjevač Zayn Malik, sestre Kardashian te voditelj James Corden.

Film "Ocean's 8" će biti premijerno prikazan 8. juna. Filmski kritičari mu predviđaju odličnu zaradu.