"Skok u avanturu"
0

Nastavak hita "Petar Zecimir" u aprilu u bh. kinima

A. P.
Nastavak avanturističkog hita o Petru Zecimiru "Skok u avanturu" obećava sjajnu zabavu za cijelu porodicu, a u bh. kina stiže ovog proljeća.

Avantura je način njihove zabave i glavna porodična aktivnost koja će ovog Uskrsa svim gledateljima izmamiti široki osmijeh na lice. Obožavani glodavac u plavom kaputu Petar Zecimir vraća nam se na velika platna sa potpuno novim nepodopštinama i avanturama. A kako to izgleda kada želja za avanturom izmakne kontroli pogledajte u novom traileru dugoočekivanog animirano igranog hita "Petar Zecimir: Skok u avanturu" koji nam u kina stiže ovog aprila.

Ovog proljeća otkrijte koliko daleko biste otišli da saznate gdje pripadate. Naš obožavani i pomalo vragolasti Petar Zecimir ovoga puta nalazi se pred najvećim izazovom u kojem će morati napokon odgovoriti na pitanje – gdje zaista pripada.

Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improvizovanu porodicu, ali pored svih nastojanja, Petar nikako da se riješi svoje nevaljale reputacije. Osjeća se neprihvaćeno i neshvaćeno zbog čega odluči napustiti sigurnost vlastitog vrta i potražiti novu avanturu negdje daleko u gradu.

Zecimir sada otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene. No, kao što to često biva, čini se da stvari nisu onakvima kakvim se čine. Svojom nesmotrenošću dovodi svoju porodicu u opasnost i sada mora odlučiti, kakav zec želi biti.

Petar Zecimir ili u originalu Peter Rabbit na veliko platno iskače ravno iz širom obožavane i rado čitane istoimene serije knjiga engleske spisateljice Beatrix Potter koja je prodana u 45 miliona primjeraka na 36 jezika. Ovaj obožavani zec u plavom kaputu i bez hlača svojevrsna je ikona koja je ušla (i ostala) u srcima onih najmlađih ali i onih malo starijih.

Njegova prva ekranizacija iz 2018. godine "Petar Zecimir" oduševila je sve generacije te ju je samo u domaćim kinima pogledalo gotovo 15.000 gledatelja.

Redatelj filma ponovno je Will Gluck, ali ovoga puta u saradnji sa Zareh Nalbandian. Od glumaca vraćaju nam se Rose Byrne i Domhnall Gleeson a u originalnoj verziji glasove likovima posudili su Margot Robbie, Elizabeth Debicki i James Corden kao Petar Zecimir.

Glasove glavnim karakterima filma će ponovo posuditi neki od najvećih glumaca regiona pa će u avanturama omiljenog zeca i njegovih prijatelja moći uživati i oni najmlađi gledatelji.

Kao što je to bilo 2018. godine, i ovoga puta avanture Petra Zecimira bit će zasigurno jedan od najvećih porodičnih filmskih događaja koji će do suza nasmijati i oduševiti sve generacije gledatelja.