Pogledajte trailer
14

Nastavak blockbustera iz 80-tih: Vraćaju se "Istjerivači duhova", na proljeće i u bh. kinima

Klix.ba
Ghostbusters: Frozen Empire
Ghostbusters: Frozen Empire
Jučer je objavljen prvi trailer za novi nastavak planetarno popularnog "Ghostbusters" serijala (Istjerivači duhova). Nakon što je prvi film 1984. postao globalna senzacija i kulturni fenomen koji je promijenio budućnost SF komedija, nekoliko godina kasnije stiže i drugi koji je mnogim fanovima još draži.

Serijal se vratio u život 2016. s filmom koji je pobrao jako dobre komentare, ali potpuno nova glumačka ekipa i odmak od glavnih likova nije se primio kod publike.

Taj problem rješen je zadnjim nastavkom koji je izašao 2021. "Istjerivači duhova: Nasljeđe", u kojem priču nastavlja Trevor, unuk legendarnog Erona Spenglera.

Nakon što je vratio serijal na noge sa svojim miksom modernih specijalnih efekata, akcionih avantura i mladih glumačkih nada s nostalgijom 80-tih, poznatim zločincima i originalnom postavom (bez preminulog Harolda Ramisa kojem je film i posvećen), iduće godine stiže nam nastavak ove priče i nova prilika da se kultni Istjerivači duhova vrate u mainstream gdje i pripadaju.

Prvi trailer filma pod nazivom "Ghostbusters: Frozen Empire"(Istjerivači duhova: Ledena prijetnja) prikazuje Trevora, Phoebe i Garyja nekoliko godina nakon što su se riješili poltergeista i najavljuje novog, zastrašujućeg ledenog zločinca…

Ghostbusters (Istjerivači duhova)
Ghostbusters (Istjerivači duhova)

Reditelj nastavka je Gil Kenan (animirani film Monster House i božićni fantasy film A Boy Called Christmas - oba dostupna na Netflixu) koji je na prehodnom nastavku "Nasljeđe" radio kao scenarista i producent, a u glavnim ulogama vraćaju se Finn Wolfhard (Netflixov hit Stranger Things; horor serijal Ono/It), Mckenna Grace (filmovi Ja, Tonya, Captain Marvel, distopijska serija Sluškinjina priča), te sjajni Paul Rudd (Marvelov Ant-Man; serija Only Murders in the Building; filmovi Voditelj i Voditelj 2).

Ghostbusters (Istjerivači duhova)
Ghostbusters (Istjerivači duhova)

Originalna postava iz prva dva filma također se vraća. Bill Murray (Charliejevi anđeli, Beskrajan dan, Zombieland 1 i 2, glas Garfieldu i filmovima 2004. i 2006.), Dan Aykroyd (Pearl Harbor; originalna postava Saturday Night Live serijala) i Ernie Hudson (serije Oz, Kućanice, Frikovi, Heroji, LA's Finest), a u novim ulogama pojavljuju se Patton Oswalt (serije Dva i pol muškarca, Kralj Queensa, The Sandman; glas u filmu Ratatouille i seriji BoJack Horseman) i Kumal Nanjiani (serije Silicon Valley, Zona sumraka, Welcome to Chippendales, film Eternals).

Ovaj zanimljivi i uvijek zabavni naslov stiže na repertoar bh. kina u proljeće 2024.godine u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.

"Istjerivači duhova: Ledan prijetnja" u bh. kinima u proljeće 2024. godine.