Promotivna akcija 8. mart
0

"Nasljednici" i horor "Đavo u tebi" na reperotaru Cinema Cityja

Sarajevo-x.com
Mutiplex Cinema City u narednoj filmskoj sedmici za sve dame priprema proslavu Dana žena uz ovogodišnju promotivnu akciju 8. mart početkom emitovanja Oscarom nagrađene porodične drame "Nasljednici" te donosi novu poslasticu za ljubitelje horora u vidu jednog od najkontroverznijih filmova 2012. godine "Đavo u tebi".

Program Cinema Cityja od 08. marta, pored sjajne ratne drame Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda", koja nakon 12.000 gledatelja u prve tri sedmice, prikazivanje nastavlja putem 35 mm kopije sa engleskim titlovima, tako da je ravnopravno mogu pratiti stranci koji žive i rade u Sarajevu, predvodi porodična drama "Nasljednici" (The Descendants).

Kultni američki autor Alexander Payne je uradio sjajnu adaptaciju bestseller romana Kaui Harta Hemmingsa, u kojoj fantastičnu glumačku ekipu predvodi najveći miljenik žena oskarovac George Clooney. "Nasljednici" su svoj pobjedonosni put započeli na dodjeli Zlatnih globusa nagradama za najbolje dramsko ostvarenje i najbolju mušku ulogu, a Payne je doživio vrhunac karijere na ovogodišnjoj dodjeli Oscara drugim osvojenim Zlatnim kipom za najbolji adaptirani scenario.

Pored dobitnika Oscara za film "Syriana" u filmu gledamo mlade početnike, prelijepu Shailene Woodley, Amaru Miller i Nicka Crausea.

U filmu Clooney igra zemljoposjednika Matta Kinga koji nakon suprugine nesreće, koja je u komi, odlučuje povesti svoje dvije kćerke na put sa ostrva Oahu na ostrvo Kauai. Tu će se suočiti sa mladim trgovcem nekretninama, koji je imao aferu sa Elizabeth prije nesreće i pokušati povezati pokidane niti svoje disfunkcionalne porodice…

Bh. premijera filma "Nasljednici" i projekcije hit biografske drame "Čelična lejdi" će biti sastavni dio ovogodišnje promotivne akcije 8. mart. Sve pripadnice ljepšeg spola će imati priliku za Dan žena uživati u najboljim filmskim ostvarenjima uz specijalnu ponudu partnera akcije Alma Ras koji za svaku kupljenu ulaznicu poklanja još jednu. Pretprodaja ulaznica traje na blagajnama multiplexa od 1. marta, a broj ulaznica je ograničen. Partner Alma Ras je za sve dame 08. marta pripremio i malu nagradnu igru u kojoj će svaka 30. gledateljica na poklon dobiti paket proizvoda Alma Ras.

Cinema City, sa druge strane, za sve ljubitelje horora od 8. marta na repertoaru predstavlja jedan od najkontroverznijih naslova 2012. godine "Đavo u tebi" (The Devil Inside). Film mladog američkog autora Williama Brenta Bella je baziran na istinitoj priči čijeg se postojanja Vatikan i zvanično odrekao, govori o uvijek zanimljivoj temi egzorcizma. Film u kojem u naslovnim ulogama gledamo mladu brazilsku glumicu Fernandu Andrade, koja je do sada igrala u nekolicini popularnih TV serija, te iskusnog britanskog glumca Simona Quatermana, je sredinom januara ove godine u prvom vikendu prikazivanja bio na prvom mjestu američke top-liste sa trodnevnom zaradom od preko 33 miliona dolara, na putu prema ukupnoj zaradi od gotovo 60 miliona dolara.

U centru priče je žena koja vjeruje da je njena majka brutalno ubila troje ljudi, jer je bila klinički luda. Kada sazna da su se ubistva desila za vrijeme egzorcizma, ona odlučuje otkriti istinu. Dok sa filmskom ekipom bude snimala svoje iskustvo u Italiji, uplest će se u seriju neovlaštenih egzorcizama...

Mutiplex Cinema City za narednu filmsku sedmicu od 15. marta priprema nova aktuelna filmska ostvarenja. Pored zvanično najboljeg filma godine i osvajača pet Oscara romantične komedije "Umjetnik", na repertoaru će se naći najgledaniji film proteklog vikenda u američkim kinima, animirana 3D avantura "Loraks" te avanturistički 3D spektakl studija Walt Disney "John Carter" koji predvodi konkurenciju u američkim kinima u vikendu pred nama.

Cinema City još jednom podsjeća na uslugu telefonskih rezervacija na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati. Sve informacije o promotivnoj akciji 8. mart, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 288.