|

NASA izabrala najgori naučno-fantastični film u historiji

NASA izabrala najgori naučno-fantastični film u historiji
0
S
SRNA
3.1.2011. u 11:21
13
komentara
0

dijeljenja
NASA izabrala najgori naučno-fantastični film u historiji
Američka agencija NASA je za najgori naučno-fantastični film u istoriji proglasila "2012.", u kom se predviđa skora svjetska kataklizma.
Naučnici NASA-a kažu da nije moguće da čestice neutrino, koje su eksplozije na Suncu navodno donijele na Zemlju, izazovu zemljotrese, cunamije i cijepanje kontinenata, kao što se u filmu dešava.

Tvorci ovog filma vjerovatno su željeli da iskoriste strahovanja ljudi u vezi sa navodnim proročanstvom Maja o kraju svijeta 2012. godine.

Među najgorim naučnofantastičnim filmovima, prema mišljenju NASA-a, nalaze se i "Armagedon" snimljen 1998. godine, "Vulkan" (1997) i "Šesti dan" ( 2000), prenosi "Sunday Times".

Za razliku od ovih filmova, pohvalne ocjene za realizam dobili su kultni "Blade Runner" Ridlyjaa Scotta, koji prikazuje Los Anđeles 2018. godine, zatim "Gataka" u kom genetski inferioran muškarac preuzima identitet genetski superiornog kako bi dobio pravo da putuje u svemir..

Pohvaljeni su i "Kontakt" u kome Jodie Foster traži vanzemaljski život uz pomoć radarskog teleskopa i "Park iz doba Jure", gdje je misterija DNK jednostavno objašnjena.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...