|

Naredne godine stiže filmska adaptacija "Mulana", ostvarenja koji je obilježio generacije

Naredne godine stiže filmska adaptacija "Mulana", ostvarenja koji je obilježio generacije
36
S.H.P.
7.7.2019. u 21:18
9
komentara
36

dijeljenja
Disney je predstavio prvi trailer filmske adaptacije animiranog filma "Mulan" iz 1998. godine. Crtani film donio je priču o djevojci koja se prerušava u muškarca kako bi spasila svog bolesnog oca od odlaska u rat.
Sada poznati reditelj Niki Caro donosi svoju verziju o legendarnoj kineskoj ratnici.

Kada kineski car izda dekret da jedan muškarac u porodici mora služiti carevoj vojsci kako bi odbranio zemlju od sjevernih osvajača, najstarija kćerka Mulan počasnog ratnika, pretvara se u muškarca kako bi zamijenila bolesnog oca. U vojsci se predstavlja kao mladić imena Hua Jun.

Mulan mora upregnuti svu svoju snagu kako bi postala dobar ratnik. Ovo epsko putovanje pretvorit će je u počasnog ratnika kojem će cijela nacija biti zahvalna.

Kineska glumica Liu Yifei izabrana je za glavnu protagonisticu. Disney ju je izabrao među 1.000 drugih kandidatkinja. U filmu još glume: Donnie Ye, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li i Jet Li.

Premijera filma "Mulan" najavljena je za 27. mart 2020. godine. Podsjećamo, originalni animirani film "Mulan" zaradio je 304,3 miliona američkih dolara u kinima širom svijeta i dobio nominacije za Golden Globe i nagradu Oscar.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...