Objavljen trailer
36

Naredne godine stiže filmska adaptacija "Mulana", ostvarenja koji je obilježio generacije

S.H.P.
Disney je predstavio prvi trailer filmske adaptacije animiranog filma "Mulan" iz 1998. godine. Crtani film donio je priču o djevojci koja se prerušava u muškarca kako bi spasila svog bolesnog oca od odlaska u rat.

Sada poznati reditelj Niki Caro donosi svoju verziju o legendarnoj kineskoj ratnici.

Kada kineski car izda dekret da jedan muškarac u porodici mora služiti carevoj vojsci kako bi odbranio zemlju od sjevernih osvajača, najstarija kćerka Mulan počasnog ratnika, pretvara se u muškarca kako bi zamijenila bolesnog oca. U vojsci se predstavlja kao mladić imena Hua Jun.

Mulan mora upregnuti svu svoju snagu kako bi postala dobar ratnik. Ovo epsko putovanje pretvorit će je u počasnog ratnika kojem će cijela nacija biti zahvalna.

Kineska glumica Liu Yifei izabrana je za glavnu protagonisticu. Disney ju je izabrao među 1.000 drugih kandidatkinja. U filmu još glume: Donnie Ye, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li i Jet Li.

Premijera filma "Mulan" najavljena je za 27. mart 2020. godine. Podsjećamo, originalni animirani film "Mulan" zaradio je 304,3 miliona američkih dolara u kinima širom svijeta i dobio nominacije za Golden Globe i nagradu Oscar.