Beograd
0

Napokon premijera filma "Kao rani mraz" Đorđa Balaševića

Sarajevo-x.com
Dugometražna igrana balada "Kao rani mraz" koju potpisuje Đorđe Balašević napokon će doživjeti svoju premijeru 20. i 21. aprila u beogradskom Sava centru.

Film u kojem je učestvovala cijela porodica Balašević sniman je po knjizi-scenariju Đorđa Balaševića, koja također nosi naziv "Kao rani mraz“.

To je priča o ljubavi zasnovana na jednoj od najpoznatijih pjesama Balaševića "Priča o Vasi Ladačkom“, ali ispričana iz drugog ugla.

Priču pripovjeda Nikola, svjedok svega onoga što se događalo u pjesmi.

Osim članova porodice Balašević u filmu se pojavljuju i neki od najboljih glumaca u regiji poput Radeta Šerbedžije, Mustafe Nadarevića, Zijaha Sokolovića...

Film "Kao rani mraz“ je sniman u Vojvodini u ambijentu rijeke Tise. Radnja filma je smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata. Nikola pripovjeda o mladalačkim danima trojice najboljih prijatelja, njihovim prvim ljubavima, odlascima u rat, ljubavnim patnjama, iskušenjima...

Scenario, režiju i muziku potpisuje Balašević čiji je karakteristični stil olako prepoznatljiv. Poznavaoci rada jednog od najpoznatijih kantauatora u regiji zasigurno će biti oduševljeni filmom koji zapravo donosi srž svega što Balašević već decenijama radi.