Kristen Stewart kao Diana
0

Nakon zvaničnog postera objavljen i prvi trailer za film "Spencer"

N. O.
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Nakon što je objavljen zvanični poster, stigao je i prvi trailer za "Spencer", dugo očekivanu dramu o Diani, princezi od Walesa, a predstavljen je nekoliko dana prije premijere na filmskom festivalu u Veneciji.

Film u kojem glumi Kristen Stewart prikazuje samo tri dana tokom božićnog perioda u Sandgringhamu, gdje je Diana odlučila prekinuti brak s Charlesom.

Režirao ga je Pablo Larrain, čileanski reditelj zahvaljujući kojem je Natalie Portman dobila nominaciju za najbolju glumicu u hvaljenoj drami "Jackie", filmu o životu Jackie Kennedy nakon ubistva njenog muža.

"Teško je ne osjećati se zaštitnički prema njoj", rekla je Stewart o Diani još 2020. te dodala: "Bila je tako mlada ... svačija perspektiva je drugačija i nema načina da sve prikažemo na pravi način... šta je činjenica u odnosu na lično iskustvo".

U filmu također glume Sally Hawkins, Timothy Spall i negativac "Poldarka" Jack Farthing kao Charles.

Larrain, čije zasluge uključuju i film "Neruda" i najnovije epizode horor serije "Lisey's Story", za Vulture je otkrio svoju zabrinutost da bi film mogao biti pogrešno protumačen kod publike.

"Mislim da bi neki ljudi to mogli pogrešno razumjeti", rekao je.

"Prije nego što odu pogledati film poput ovog, mogli bi reći: 'Zaista ćemo shvatiti ko je ta osoba bila.' Ne! Pogrešan broj! Pogrešan film! Mi to ne radimo! Samo pokušavamo raditi s bilo čime što je ta osoba bila i od toga stvoriti bajku. To je ono što tražim. Vidjet ćemo hoće li uspjeti", kazao je Larrain.

"Spencer" stiže usred gomile drugih projekata o Diani, uključujući mjuzikl na Broadwayu koji se otvara u novembru i novu sezonu serije "The Crown" u kojoj će Elizabeth Debicki preuzeti ulogu od Emme Corrin, koja je nedavno nominirana za Emmy nakon što je osvojila nagradu Golden Globe.

Film će biti premijerno prikazan sljedećeg mjeseca u konkurenciji filmskog festivala u Veneciji, zajedno s " The Power of the Dog" i "The Lost Daughter", a u kina stiže 5. novembra.