Korisnici razočarani
27

Nakon štrajkova u Hollywoodu Netflix otkazao pet serija, ovo su razlozi

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Netflix otkazao pet popularnih serija zbog posljedica koje su nastale nakon štrajka u Hollywoodu.

Nakon što je 9. novembra objavljen kraj štrajka glumaca SAG-AFTRA-e, popularna platforma za streaming objavila je da ukida čak pet hit serija.

Štrajkovi u Hollywoodu ne samo da su prolongirali snimanje i emitovanje serija i filmova, nego su doveli i do značajnih finansijskih gubitaka. Kako prenose strani mediji, Netlifx je odlučio otkazati serije "Agent Elvis", "Captain Fall", "Farzar", "Glamorous" i "Shadow And Bone".

Zbog novonastale situacije, korisnici Netflixa nisu oduševljeni, a mnogi od njih reagirali su i na društvenim mrežama, podijelivši svoje nezadovoljstvo.

"Netflix nam je oduzeo 'Agenta Elvisa'", "Idem u štrajk i otkazujem svoj Netflix račun dok ne vrate 'Agenta Elvisa'", "Zašto je 'Captain Fall otkazan'", "Serija 'Captain Fall' imala je veliki potencijal", "Upravo sam vidio da je 'Farzar' otkazan, a baš pitao sam se zašto nismo čuli ništa o drugoj sezoni. Jako sam razočaran zbog toga", "'Farzar' je bio tako dobar. Nadam se da će obećana druga sezona ipak biti objavljena u nekom trenutku", "Razočaran sam što je Netflix otkazao 'Glamorous', mogla je nastaviti sa snimanje. Bila je zabavna", "'Glamorous' jw bila vrlo vesela i lijepa nasljednica 'Ugly Betty'", "Nema šanse da ponište 'Shadow And Bones'. Imala je nevjerovatnu glumačku postavu i raznolikost te bila je u stalnom trendu. Ljut sam", bili su samo neki od komentara.

Inače, zbog holivudskog štrajka mnoge željno iščekivane serije i filmovi kasnit će s emitovanjem, neki od njih su peta sezona serije "Stranger Things", druga sezona serije "Squid Game", treći nastavak filma "Deadpool", četvrti nastavak filma "Captain America" i drugi.