|

Nakon niza godina Ilidža ponovo dobija kino, u njemu će se prikazivati filmovi SFF-a

Nakon niza godina Ilidža ponovo dobija kino, u njemu će se prikazivati filmovi SFF-a
53
Klix.ba
9.8.2017. u 08:50
10
komentara
53

dijeljenja
Nakon niza godina Ilidža ponovo dobija kino, u njemu će se prikazivati filmovi SFF-a
Ove godine Općina Ilidža se potrudila kako bi svojim građanima pružila bar dio atmosfere koja vlada za Sarajevo Film Festival u glavnom gradu. Najnovija svjetska ostvarenja doći će i na Ilidžu, a Ilidžanci će imati priliku uživati u projekcijama najboljih filmova, koje regionalna i svjetska kinematografija nudi publici širom svijeta.
Sve je spremno kako bi nekadašnje kino Igman postalo mjesto susreta ljubitelja filma. Posjetioci će uživati u projekcijama najnovijih filmskih ostvarenja, a posebnu pažnju trebalo bi posvetiti dječijim filmovima. Program 23. SFF na na Ilidži počinje u subotu 12. augusta 2017., a bit će prikazano 12 filmova od kojih šest filmova za djecu.

Saradnja kina Igman sa SFF-om kruna je napora Općine Ilidža koja je kupila kino projektor u vrijednosti 124.875,47 KM, a koji je domaća kompanija IMTEC Solutions instalirala u objektu kina Igman.

"Ovo su dobre vijesti za sve stanovnike Ilidže, jer nakon niza godina Ilidža ponovo dobija kino. Nadam se da će naši građani, a i svi turisti koji dođu biti dio priče i uživati na Ilidži. Očekujemo da ova pozitivna novina dobija simpatije naših građana i da će ljubitelji sedme umjetnosti istinski uživati", izjavio je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Osim sve veće potrebe građana za kulturnim dešavanjima, usljed ubrzanog razvoja turizma na području Ilidže potreba za investiranjem u ovakav projekat se čini dodatno opravdanim.

"Zahvaljujemo se Općini i načelniku koji su imali razumijevanja i obezbijedili novčana sredstva za ovu opremu. JU KSiRC organizirat će komercijalne projekcije po cjenovniku koji će donijeti Upravni odbor JU KSiRC, uz saglasnost načelnika , istovremeno poštivajući sve zakone kojim se reguliše ova oblast", izjavio je direktor kina Sead Kulović.

Karte za projekcije filmova sa SFF-a koje će biti prikazane u kinu Igman moći će se kupiti u box officeu i to po cijenama od 3 KM za djecu i 5 KM za odrasle.

"Kino salu smo u potpunosti opremili audio i video sistemima u skladu sa najvišim standardima. Posebno nas raduje zadovoljstvo investitora i riječi hvale koje smo dobili. Koristili smo najkvalitetnije brendove kada je u pitanju ova kino sala, postavili fiksno kino platno veličine 9x5m u skladu sa standardima, a uređena je i režijska soba sa potrebnom opremom kako bi se cijelim sistemom moglo upravljati sa jednog mjesta", rekli su iz IMTEC Solutions.

Oprema omogućava i 3D projekcije, s obzirom da je korišteno silver platno, a isporučen je i veliki broj 3D naočala za ovakve projekcije. Osim toga, sa kinom Igman nastali su uslovi za uvrštavanje filmskih projekcija za učenike škola sa područja općine Ilidža u odgojno – obrazovne svrhe, što ovu investiciju čini još značajnijom, saopćeno je iz Općine Ilidža.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...