Open Air
0

Nakon dodjele nagrada publika pod otvorenim nebom uživala u filmu "Velika bolest"

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon dodjele nagrada za najbolje filmove, reditelje i glumce 23. Sarajevo Film Festivala, publika je večeras u Ljetnom kinu Raiffeisen uživala u flmu "Velika bolest", američkog reditelja Michaela Showaltera.

Za Showalterov film "Velika bolest" kažu da je bio pravo iznenađenje ovogodišnjeg Sundance Film Festivala. Festivalska publika u glavnom gradu BiH film je doživjela kao zabavan, s dobrom glumačkom ekipom, baš kao što su ga i kritičari opisali.

Radnja filma počinje kada pakistanski komičar Kumail na jednom od svojih stand-up nastupa upoznaje američku studenticu Emily. Njihova veza cvjeta, ali Kumaila uskoro počinje brinuti da li će članovi njegove tradicionalne muslimanske porodice prihvatiti Emily. Kada Emily iznenada oboli i padne u komu, Kumail neočekivano gradi blizak odnos s njenim duboko zabrinutim roditeljima.

U filmu glume Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff i Adeel Akhtar.

Festivalska publika još sutra će moći uživati u projekcijama pod otvorenim nebom u popularnom "Metalcu" kada će biti prikazan film "Vozač" (Baby Driver), reditelja Edgara Wrighta. Također, u kinima širom Sarajeva će sutra biti prikazani pobjednički filmovi koji su osvojili "Srce Sarajeva".

SFF