Film/TV
7

Nakon 12 godina završeno emitovanje serije "Dva i po muškarca"

Piše: M. N.
Prva glumačka postava
Serija "Dva i po muškarca" završena je nakon 12 sezona emitovanjem posljednje epizode sinoć na CBS-u. Uveseljavali su domaćinstva širom svijeta skoro 12 godina.

Prva epizoda ove komične serije emitovana je 22. septembra 2003. godine. U showu su glumili Charlie Sheen, Jon Cryer i Angus T. Jones. Serija je pratila priču hedoniste i kompozitora džinglova Charlieja Harpera i njegovog brata Alana, koji se nakon razvoda doseljava kod njega sa sinom Jakeom.

Od 2010. godine na ovom projektu zajedno su radili CBS i Warner Bors, ali okončavaju saradnju 2011. godine, kada je Sheen otišao na liječenje ovisnosti i kada je na ružan način komentirao show i njegovog izvršnog producenta Chucka Lorrija. Ugovor je završio 7. marta 2011. godine.

Umjesto njega u show ulazi Ashton Kutcher, koji je glumio Waldena Schmidta koji postaje najbolji Alanov prijatelj i cimer. Jake je otišao na školovanje nakon 10. sezone i u 11. se umjesto njega pojavljuje Amber Tamblyn, koja glumi Jenny, Charlijevu kćerku za koju se nije znalo.

U seriji su se pojavljivale i poznate osobe: Enrique Iglesias, Hilary Duff, Denise Richards, Elvis Costello, Brooke Shields, Jaime Pressly, Heather Locklear, Gail O'Grady, Odette Annable, Maggie Lawson, Miley Cyrus, Megan Fox, Jenny McCarthy te Mila Kunis.

Posljednja epizoda nazvana je "Naravno da je mrtav" i u njoj su se pojavili svi glumci koji su glumili na samom početku emitovanja serije.

Ashton Kutcher odao je počast ovoj seriji objavivši fotografije i snimke pojedinih epizoda u kojima je glumio.

"Hvala Cryeru koji je učinio da snimanje nikada ne doživljavamo kao posao. Nedostajat će mi svakodnevni rad s tobom. Ti si istinski partner u svakom smislu te riječi", rekao je Kutcher postavivši fotografiju njih dvojice na Facebook.