Karavan u Tuzli
0

Naked. TV na javnom zadatku

Sarajevo-x.com
Ekipa emisije Naked TV idejni je pokretač projekta “Naked TV na javnom zadatku”, čiji je cilj pružanje medijske podrške omladinskim organizacijama koje do sada nisu imale priliku prezentirati problematiku kojom se bave široj javnosti.

Nakedov karavan prvi će se put zaustaviti u Tuzli, a potom u naredna četiri mjeseca obići još četiri veća bh. grada kako bi se upoznao sa aktuelnim problemima mladih u okviru njihovih lokalnih zajednica.

Realizaciju projekata zaokružit će veliki party, u svakom od gradova planirane Naked TV mini turneje, uz bogat i atraktivan muzički program. Prva akcija Naked Team-a u vezi je sa nepostojanjem biciklističke staze u Tuzli i nastala je na inicijativu Udruženja “Mladi Grada Tuzle”.

Iz ovog udruženja poručuju da u Tuzli ne postoji kultura biciklizma, te da bi izgradnja biciklističke staze, kao i parking spotova za bicikla doprinijela održavanju fizičkog zdravlja pojedinca i utjecala na smanjenje zagađenosti vazduha, kao još jednog od problema sa kojim se Tuzla suočava. Oni ističu da je pored postojećih prometnica moguće napraviti ovu stazu, te da bi se mogle napraviti i off-road rute na okolnim brdima Tuzle, koje bi doprinijele turističkoj atraktivnosti ovoga kantona.

"Ride IN to Naked.TV party" će u Tuzli biti održan 14. decembra u klubu "Palma" s početkom u 21 sat. Za muzički ugođaj prisutnih će se pobrinuti: DJ Rea, DJ Bagga Sound System i VJ Aorta. Tokom partija prisutni će imati priliku i potpisati peticiju koja će potom biti proslieđena Upravi grada Tuzle.