Film/TV
2

Najveći filmski hitovi u prvoj polovini jula u Ekranu

Klix.ba
Filmski program kinodvorana Family Centra Ekran u Zenici od 4. jula bogatiji je za još jednu svjetsku premijeru.

Producent Jerry Bruckheimer i reditelj Gore Verbinski, tim koji je napravio blockbuster franšizu "Pirati s Kariba", predstavljaju nam Disney/Jerry Bruckheimer film "Usamljeni osvetnik" (Lone ranger), uzbudljivu spektakularnu avanturu prožetu akcijom i humorom, u kojoj je čuveni maskirani junak oživljen na nov način.

Indijanski duhovni ratnik Tonto (Johnny Depp) pripovijeda priče koje su preobrazile Johna Reida (Armie Hammer), čovjeka od zakona, u legendu pravde - vodeći publiku na divlju vožnju kroz epska iznenađenja i komićno neslaganje između dvojice neobičnih junaka koji moraju naučiti da sarađuju u borbi protiv pohlepe i korupcije.

Termini projekcija su svaki dan od 17:30 i 20:30 sati.

Sedmicu dana kasnije, u četvrtak 11. jula, program kinodvorana u Zenici dočekuje novu fascinantnu priču nenadmašnog vizionara Guillerma del Tora. Riječ je o svjetskoj premijeri spektakularne 3D akcije "Bitka za Pacifik" (Pacific Rim) prepunoj specijalnih efekata. Vanzemaljci prijete uništenjem Zemlje, oduprijeti im se možemo jedino divovskim robotima kojima upravljaju najbolji piloti.

Termini projekcija u prvoj sedmici prikazivanja počev od 11.07. svaki dan od 18:00 i 20:30 sati. Ulaznice su u pretprodaji već od danas na kinoblagajnama.

Da šlag dolazi na kraju, pobrinuo se Vinko Brešan ("Kako je počeo rat na mom otoku“, "Maršal“) koji na program bh. kinodvorana 11.07. donosi najgledaniju komediju regije. Šta se dešava kada mladi svećenik Don Fabijan uzme stvari u svoje ruke kako bi povećao natalitet na malom dalmatinskom otoku, saznajte u urnebesnoj komediji "Svećenikova djeca". Vijest o demografskoj eksploziji na otoku daleko se čuje, strane TV stanice i parovi bez djece počet će pohoditi ovaj mali dalmatinski otok...

Termini projekcija u prvoj sedmici prikazivanja počev od 11.07. svaki dan od 14:00, 16:00, 18:30 i 20:15 sati. Ulaznice su u pretprodaji već od danas na kinoblagajnama, a zbog velikog broja upita za ovaj naslov petkom, subotom i srijedom obezbijedili smo i dodatne termine od 22:00 sata.