Film/TV
0

Najiščekivaniji filmovi ovog ljeta

Sarajevo-x.com/Yahoo!
Ovo ljeto će nam donijeti toplije vrijeme, ali i mnoštvo novih filmskih ostvarenja. U nastavku saznajte koje filmove nikako ne smijete propustiti i pogledajte trailere.

"The Dark Knight"

U nastavku filma "Batman Begins", reditelja Christophera Nolana, Christian Bale se ponovo pojavljuje u ulozi kultnog junaka sa plaštom. Ali, ovaj put se mora suočiti sa strašnim i psihotičnim Jokerom, kojeg je utjelovio hollywoodski glumac Heath Ledger, koji je ove godine tragično preminuo.

"Sex and the City"

Prije četiri godine činilo se da Carrie, Charlotte, Miranda i Samantha dobile sve u životu što su i željele. Međutim život zna biti veoma nepredvidljiv, pa je zato dobro imati prijatelje pokraj sebe.

"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull"

Filmski veterani Harrison Ford, Steven Spielburg i George Lucas ponovo su se okupili kako bi obožavateljima arheologa i avanturiste Henryja Jonesa Jr. još jednom priredili pravu filmsku poslasticu.

"Wanted"

Hollywoodska ljepotica Angelina Jolie ponovo se vratila u akciju kao misteriozna žena pod imenom Fox, koja uvodi Jamesa McAvoyja u tajno društvo ubica. Ove ubice su tako dobro istrenirane da bez ikakvih problema prkose zakonima fizike, a legendarni Morgan Freeman pojavljuje se u ulozi njihovog gurua.

"Iron Man"

Superjunak Marvelovog stripa ovog ljeta dolazi u kina sa fantastičnom glumačkom ekipom i efektima. Robert Downey Jr. je uspio unijeti dašak humora i ljudskosti u ulogu Tonyja Starka, milijardera koji pravi i nosi neuništivi čelični oklop.

"The Chronicles of Narnia: Prince Caspian"

Četvero djece iz porodice Pevensie vraća se u čarobni svijet Narnije i otkriva da je prošlo već 1.300 godina, te da Narnijom vlada zli kralj. Zatražit će pomoć od snažnog lava Aslana kako bi vratili mladog princa Caspiana na tron, koji mu i pripada.

"WALL-E"

Novi revolucionarni animirani film studija za animacije Pixar zapravo je priča o malom robotu koji provodi stoljeća čisteći garažu, te konačno dobije priliku da otkrije kakva uzbuđenja galaksija može pružiti.

The Incredible Hulk

Filmska zvijezda Edward Norton našao se u ulozi doktora Brucea Bannera, a Liv Tyler u ulozi Betty Ross. General Thaddeus Ross (William Hurt), Bettyin otac, započinje neumornu potragu za Bannerom, jer želi iskoristiti njegov ogromni, zeleni i mišičavi alter ego kao oružje.

"Speed Racer"

Braća Wachowski, kreativni duo koji stoji iza uspješne filmske trilogije "The Matrix", ponovo se našao u rediteljskoj ulozi, ali sada je riječ o potpuno drugačijem vizuelnom spektaklu, live-action verziji klasične animirane serije.

"Tropic Thunder"

Poznati komičar Ben Stiller se pojavljuje u ulozi reditelja i glumca u komediji o grupi razmaženih glumaca, koji misle da snimaju ratni film, a zapravo se nalaze u središtu stvarnog ratišta.